Amazon slaví: milion prodaných kusů Kindle Fire týdně

1

Nejnovější přírůstek do rodiny Kindle se pro Amazon stal naprostým prodejním trhákem, což už bylo jasné před 11 týdny, kdy se Kindle Fire poprvé objevil v prodeji. To ale není vše. Podle společnosti se poptávka neustále zvyšuje a poslední tři týdny hlásí tablet milion prodaných kusů každých sedm dní.

Amazon Kindle Fire byl již před měsícem nejprodávanějším tabletem s operačním systémem Android v USA a druhým nejprodávanějším ve světě. To mu ale podle všeho nestačí. Svou kombinací nízké ceny, nadpůrměrných specifikací a propracovaného online světa láme rekordy také v současném prázdninovém období.

Nejen, že prodává Kindle Fire po milionu kusů každý týden, jako tablet se ale stal nejžádanějším a nejčastěji darovaným přístrojem na serveru Amazon. Podle tiskové zprávy si lidé často kupují nejnovější tablet v páru se starší čtečkou knih eInk Reader. Tu pak používají na čtení a Kindle Fire na vše ostatní.

„Kindle Fire je nejúspěšnější produkt, který jsme kdy pustili na trh. Stal se z něj nejprodávanější produkt na celém Amazonu po dobu 11 týdnů. Už jsme prodali miliony kusů a další miliony připravujeme kvůli vysoké poptávce. Ta navíc neustále roste a v předvánočním období dosáhla vrcholu. Lidé si kupují Kindle Fire, protože je to jednoduchý, plnohodnotný tablet, na kterém lze provádět oblíbené úkony – sledovat filmy, číst knihy, hrát hry, poslouchat hudbu, brouzdat internetem a stahovat aplikace,“ nechal se slyšet Dave Limp, viceprezident projektu Amazon Kindle. „Naše rodina eInk čteček se drží v těsném závěsu. Zákazníci i nadále preferují elektronické čtečky na dlouhé čtení a Kindle Fire na vše ostatní.“

TIP! Přečtěte si více o tabletu Amazon Kindle Fire.

Oficiální start prodeje v České republice bohužel stále zůstává zahalen tajemstvím. Vzhledem k ceně a úspěšnosti je ale jen otázkou času, než se na český trh Kindle Fire dostane. V opačném případě není problém si jej objednat přímo na Amazonu za necelých 200 dolarů. Za tu cenu se to vyplatí i z Austrálie.

Zdroje: blog.gsmarena.com