Obchod Amazon Appstore překročil metu 240 tisíc aplikací

1

Ve středu představí Amazon svůj první smartphone, ještě předtím se ale pochlubil s tím, jak si stojí jeho obchod s aplikacemi Amazon Appstore, který je dostupný ve zhruba 200 zemích. S více než 240 tisíci aplikacemi se sice nemůže rovnat Applu s 1,2 milióny aplikací a v App Store a více než miliónem v Google Play Store, jejich počet se však za poslední rok téměř ztrojnásobil.

Podle Amazonu navíc není počet aplikací tím jediným ukazatelem úspěšnosti, ale důležitá je i jejich kvalita a také výnosy pro vývojáře. Cituje přitom výsledky průzkumu agentury IDC. Ty je nicméně nutno brát trochu s rezervou, protože Amazon výzkum financoval, ale i tak z něj vyplývá, že pro 65 procent vývojářů je celkový výnos stejný nebo lepší než na dalších platformách. Pro 74 procent stejných vývojářů je průměrný výnos na aplikaci/uživatele u Kindle Fire stejný nebo lepší než na jiných platformách. Ještě více, 76 procent, vývojářů uvedlo, že jim platforma Kindle Fire pomáhá spojit se s novými segmenty na trhu.

TIP: Prototyp smartphonu od Amazonu se ukazuje na fotografiích

Amazon až dosud nabízel pouze tablety z řady Kindle Fire, na kterých běží výrazně upravený Android s vlastním obchodem s aplikacemi. Nyní však vstupuje i na trh se smartphony a to ve velkém stylu. Jeho připravovaný smartphone má být podle spekulací vybaven kromě zadního fotoaparátu a přední kamery dalšími čtyřmi kamerami. Ty by měly sloužit pro ovládání pomocí gest.

Zdroje: phx.corporate-ir.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
Grom51
Asi by bylo dobré zmínit i pro zajímavost, že proběhlo v těchto dnech uzavření dohody mezi BlackBerry a Amazonem o přímé podpoře jejich android aplikací pro BlackBerry či BB World oficiální cestou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze