Alcatel OT986: nový Android a velký HD displej

5

Alcatel se vždy zaměřoval především na produkci telefonů nižší a střední kategorie. Nyní ukazuje, že ani high-endové telefony pro něj nejsou překážkou. Jeho nejnovější počin dostal označení OT-986. Novinka se chlubí 4,5 palcovým IPS displejem, dvoujádrovým procesorem nebo 5 Mpx fotoaparátem.

Alcatel OT 986 - oficiální fotografie

Alcatel je výrobcem, jehož prioritou je výroba a produkce především cenově dostupných telefonů nižší a střední kategorie. Ovšem již několikrát ukázal, že ani lepší telefony pro něj nejsou překážkou. Některé jsme si vyzkoušeli například na veletrhu v Baceloně. Dobrou funkční výbavu umí Alcatel často zabalit do lákavé cenovky. Jeho nejvybavenější zařízení nese označení OT-986.

Alcatel OT-986

Nyní Alcatel svojí novinkou, která má opravdu velké ambice, překvapil nejednoho uživatele. Nejnovější počin výrobce nabídne rozměrný 4,5 palcový dotykový IPS displej s HD rozlišením 1280 x 720 bodů. Vysoký výkon zajistí dvoujádrový procesor TI OMAP 4460 pracující na frekvenci 1,5 GHz s dostatečnou velikostí paměti RAM (1 GB) a výkonným grafickým čipem PowerSGX 540.

Alcatel OT 986

Na poli fotografování ale zřejmě výrobce nemá příliš vysoké ambice. Novinku osadil fotoaparátem s rozumným rozlišením 5 Mpx, automatickým zaostřováním a LED diodou, který zvládá pořizování videí ve Full HD rozlišení. Milovníky videohovorů potěší přítomnost přední kamery s nadprůměrným rozlišením 2 Mpx. Výsledné snímky pojme interní paměť o kapacitě 8 GB.

Snímky z 5 Mpx fotoaparátu

Operační systém je v podobě Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich. Datová konektivita zahrnuje i moderní datové technologie v podobě HSPA+ do rychlosti 21 Mbps. Novinka si zachovává poměrně střídmé rozměry, kdy tělo novinky je tenké 9,75 milimetrů. Výrobce zatím neoznámil dostupnost novinky ani její prodejní cenu. Naše redakce tipuje cenu v rozmezí 9 - 11 000 Kč s daní.

Screenshoty systému a výkonnostní benchmarky

Jak se vám líbí pokus výrobce Alcatel vstoupit i do vod high-endových zařízení? Co říkáte na design a funkce? Přáli byste si, aby novinka zavítala i na náš trh? Jak jste byli spokojeni s produkty tohoto výrobce? Vzpomínáte na legendární hruškový Alcatel nebo One Touch Easy/Max na tužkové baterky?

TIP: podívejte se na aktuální nabídku Androidů od Alcatelu

Technické parametry Alcatel OT986

Konstrukce? × ? × 9,8 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2012, ?

Zdroje: unwiredview.com, detail.zol.com, roll.sohu.com

Diskuze ke článku
marek
No tak to tedy čumím. S Alcately mám jen ty nejlepší zkušenosti. Vyzkoušel jsem i u nás neprodávané poslední Androidy od Alcatelu: OT 990 a OT 995 a byl jsem moc spokojen. Přítelkyně používá "pudřenku" od Alcatelu: OT 808 a je nadšená. Všechny Alcately mají jednu věc společnou a tou je naprosto precizní zpracování. Tak doufejme, že se tento high-endový kousek k nám brzy dostane. Určitě ho vyzkouším.
taky marek
já furt čekám na tu 995ku.ale asi se nedočkám toho že by se objevila v českých krámech.myslím že s 986kou to bude to samé... škoda no
excel 78
To je typický problém Alcatelu-pořád čekáš a čekáš a ono nic. To by mě zajímalo jestli Fast ještě nějakého Alkáče doveze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze