Nové Androidy od Alcatelu živě z Barcelony: video a první dojmy

16

Francouzský Alcatel se nenechal zahanbit a v Barceloně ukázal novou sérii Android telefonů řady 900. Telefony se povedly po stránce designu i hardwaru. S některými se navíc zřejmě setkáme i u nás. Podívejte se na představení a živé fotografie novinek.

Alcatel v roce 2012 útočí rovnou několika novými Androidy, které jsou zařazeny do série 9xx. Většina z nich spadá do vyšší a nižší střední třídy a nenalezneme mezi nimi tu pravou vlajkovou loď. Telefony však vypadají zajímavě a také výbava je konkurenceschopná. Alcatel je navíc známý svou velmi příznivou cenovou politikou. Také s Alcatelem tak v roce 2012 musíme počítat.

Alcatel One Touch 995, 993, 991 a 985 – rychlý pohled z MWC

Alcatel One Touch 997: ten nejlepší dorazí pozdě

Nejvybavenějším modelem výrobce pro rok 2012 bude model 997, který však dorazí na trh až koncem 3. čtvrtletí. Na stánku jsme jej bohužel ani nemohli natočit a nafotit a za vděk tak musíme vzít fotografie z katalogu či jiných serverů. Novinka nabídne už rovnou Android 4.0 a z výbavy lze dále zmínit 4,3 palcový displej, Bluetooth 4.0 nebo 8 Mpx fotoaparát. Procesor však má takt jen 1 GHz a i některé další parametry jsou horší, než u modelu 995.

Zajímavostí je, že nepoužívá tlačítka pod displejem. Nyní jsou již na displeji a pod ním nalezneme jen notifikační diodu. Nový Alcatel One Touch 997 má zajímavý a elegantní design, který lze ozvláštnit hnědou, červenou nebo modrou barvou zadního krytu. Cena by se údajně měla pohybovat v přepočtu pod 7 tisíci Kč včetně DPH.

Alcatel One Touch 995: vlajková loď se chystá na trh

Druhý nejvybavenější model výrobce, který dorazí na trh už za několik týdnů, avšak zatím pouze s Androidem 2.3. Nicméně update na Android 4.0 je v plánu, bohužel však až nejdříve v létě. Telefon zaujme elegantním designem, který se mírně liší podle toho, zda se jedná o model One Touch 995 ULTRA nebo MIX. Hardwarová výbava je ale stejná a zahrnuje 1,4 GHz procesor, 4,3 palcový displej, 5 Mpx fotoaparát, Bluetooth 3.0 nebo redukci hluku v průběhu hovoru.

Jinak stejná varianta s označením 996 má dokonce i NFC. Prostředí telefonu je efektně ve 3D, ale nejedná se o nic jiného než nástavbu SPB Shell 3D, kterou v některých svých modelech použil například i Huawei. Velkým negativem je špatná čitelnost displeje na slunci. Stánek Alcatelu měl prosklenou střechu a ostré sluníčko dělalo displeji opravdu problém.

Alcatel One Touch 993: dorazí až na sklonku roku

O stupeň níže bude posazen model 993, který však byl na MWC prezentován pouze v jediném kusu, a to ještě v nefunkčním stavu. Důvod je jednoduchý, jednalo se o velmi raný prototyp, přičemž na trh se nový Smart 993 dostane až ve 4. čtvrtletí 2012. To je poměrně dlouhá doba a na konci roku 2012 už mohou některé parametry působit zastarale. Ve výbavě se nachází 1 GHz procesor, 4 palcový TFT displej a 5 Mpx fotoaparát.

Když se dostane na trh, bude však už rovnou vybaven Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich. Design telefonu je stroze elegantní a příjemně působí zadní pogumovaná strana s hezky vyvedeným modulem fotoaparátu. Jinak však designově příliš nezaujme.

Alcatel One Touch 991

Cenovka i výbava se posunují opět směrem dolů a dostáváme se k modelu 991, který je netradičně nabízen ve dvou designech, i když hardwarová výbava zůstává vždy shodná. Vybrat si můžete buď mezi elegantněji vypadající variantou SMART a sportovnějším a hravějším designem PLAY. Obě varianty budou navíc nabízeny v několika barevných variacích a liší se designem přední i zadní strany.

Alcatel One Touch 991 – varianta PLAY

I přes nižší cenu bylo zpracování kvalitní a design se nám líbil, opět se Francouzům povedlo vyrobit elegantní a povedený telefon. Ve výbavě nalezneme Android 2.3, 4 palcový HVGA displej, 800 MHz procesor a fotoaparát s neznámým efektivním rozlišením, který produkuje po interpolaci snímky o rozlišení 5 Mpx.

Alcatel One Touch 991 – varianta SMART

Alcatel One Touch 985

Cenově nejníže bude posazena novinka s označením One Touch 985. Osloví elegantním designem s diagonálními pruhy v pogumovaném zadním krytu i velkým tlačítkem pro přístup k pohotovostní obrazovce pod displejem. Výbava pak zahrnuje Android 2.3, 3,5 palcový displej nebo 5 Mpx fotoaparát, který však tohoto rozlišení dosahuje, stejně jako u modelu 991, pouze interpolací. Reálné rozlišení tedy bude zřejmě 3 Mpx. Telefon bude poháněn 650 Mhz procesorem.

Některé novinky jsou opravdu zajímavé, a pokud by se prodávaly na našem trhu za zajímavou cenu, mohly by vcelku slušně otřást pozicemi zavedených výrobců. Jak se vám nové Alcately líbí? Mají podle vás šanci? Uvítali byste je i na našem trhu?

Diskuze ke článku
Michal
Perfektní. Doufám, že k nám dorazí. Ale jestli ne, koupím si OT995 v Německu.
Jakub
Pěkné ale ty displeje.. to je otřes, vím že tam asi bylo hodně slunce ale u vrcholného modelu nevidět na displeji nic? to není moc dobré. I taková xperia mini má na slunci čitelnost LCD perfektní a to stojí necelé 4000.- kč :)
Jakub
No to nic nemění na faktu že na tom videu nešlo na displeji vidět ani Ň...
Nightrain
člověk by si ten telefon i koupil vypadá dobře ale co pak až umře baterie?taky v českých e-shopech sehnat náhradní originál baterii na Alcatel je problém a tohle mě odrazuje od koupě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze