Huawei MediaPad 7 Lite: první dojmy a videopohled

Kromě telefonů Huawei na veletrhu IFA představil také nový tablet. Konkrétněji jde o známý MediaPad, který však byl dost razantně oškubán a zůstaly mu jen základní funkce. Dokáže i přesto nalákat zákazníky?

Na tiskové konferenci v Berlíně Huawei představil zbrusu nový tablet MediaPad 7 Lite. Doplňkové slovíčko Lite dávalo tušit, že půjde o odlehčený model. Po bližším zkoumání jsme zjistili, že Huawei šetřil, kde se dalo. Dokázal to vyvážit cenou?

Přední strana je naprosto klasická

Příjemné rozměry a hmotnost

Rozměry se drží již dříve představeného MediaPadu a konkrétnější čísla najdete v porovnávací tabulce. Hmotnost klesla o 20 gramů na pěkných 370 gramů. Jak to výrobce dokázal? Klasický MediaPad nabízí kovovou unibody konstrukci. Odlehčená novinka už má kovová jen záda a zbytek tvoří obyčejný plast. Naštěstí vše stále působí bytelně.

Odlehčená verze je stále poměrně tenká

Hlavní rozdíly: MediaPad 7 Lite vs. MediaPad

Huawei MediaPad 7 Lite Huawei MediaPad
rozměry 193 x 120 x 11 mm 190 x 124 x 10,5 mm
hmotnost 370 gramů 390 gramů
rozlišení displeje 1024 x 600 pixelů 1280 x 800 pixelů
procesor jednojádrový 1,2 GHz dvoujádrový 1,2 GHz
fotoaparát 3,2 Mpx 5 Mpx
HDMI ne ano
cena (cca) 5 000 Kč 9 000 Kč

Nijak se nezměnila úhlopříčka displeje, stále činí 7 palců. Šetřilo se však na rozlišení, které je pouze 1024 x 600 pixelů. Kvalita IPS displeje tím však ale nijak výrazně netrpí. Na opačné straně se vše událo opět v duchu úspor a fotoaparát nabízí nižší 3 megapixelový rozlišení. Zmizel také praktický HDMI konektor.

Huawei MediaPad 7 Lite – první pohled z IFA 2012

Příliš slabý procesor

Aby toho nebylo málo, sáhl výrobce také na procesor a v novince použil jen jednojádrový Cortex-A8 s taktem 1,2 GHz. Tím dost možná novince podřezal větev, protože prostředí operačního systému Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich nepůsobilo vůbec plynule. Nezbývá nám než doufat, že výrobce si s optimalizací ještě trochu pohraje. I přes tyto nepřesvědčivé výkony jsme byli na stánku Huawei ujištěni, že si MediaPad 7 Lite bez problémů poradí s FullHD videem. V další výbavě zaujme 8 GB interní paměť či nadprůměrná paměť RAM 1 GB. Tablet si také poradí s mobilními 3G daty.

Kovová zůstala jen část zadního krytu

Po prozkoumání celého tabletu, jeho funkcí a možností, nám vyrazila dech cena. Huawei si svůj MediaPad 7 Lite hodlá cenit na 200 eur, tedy zhruba 5 tisíc korun. Na jednu stranu to není moc, jenže pak si vzpomeneme na Nexus 7, který zhruba za 6 tisíc nabídne novější operační systém a hlavně čtyřjádrový procesor Tegra 3. A co například také nový Amazon Kindle Fire HD?

Diskuze ke článku
Caszidy
Tak pánům v Huawei asi stoupla "sláva" posledních dní trochu do hlavy ne?! Vždyť tohle nemůžou za 200 Euro myslet vážně. Třeba takový Ainol Novo Elf II tohle poráží ve všech směrech a prodává se u nás za 3500,-Kč! Navíc tohle je pořádný "cvalík" v článku sice píšete, že je stále příjemně tenký a máte tam uvedenu hodnotu 11mm, jenže na fotkách i videu je vidět, že to je mnohem více. Navíc to ve videu sami říkáte, že má tablet tloušťku 17,7mm, což už je dle mého názoru výrazně podprůměrná hodnota! Má to k tomu pochybnému procesoru i nějaké grafické jádro? Jelikož i takový Umax Joyplus za 2000,-Kč má Mali400! Pokud se "tohle" bude prodávat dráž než za 3000,-Kč, tak by si pánové z Huawei zasloužili, aby jim to ve skladech strašilo ještě pěkných pár let!
Crozz
cena max 3000tis.
Wheatley
Také tento krok nechápu, vždyť Mediapad 7 by se měl prodávat za těch 200€, díky 3G modulu bych možná uznal 250.
Joj
no, hujahej je v koncích, když nebyli schopni jediný schopný model mobílů - tj. D Quad vydat v rozumné době - tak ať jdou radši hrát kuličky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze