Alcatel One Touch Hero představen: 6 palců a bohaté příslušenství

7

Alcatel v posledních dnech doslova chrlí jeden model za druhým. Dnes jsme se dočkali tabletofonu té nejvyšší kategorie. Nabídne 6palcový displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů, čtyřjádrový procesor, 2 GB RAM, třináctimegapixelový fotoaparát a opravdu nepřeberné množství příslušenství. Předpokládaná cena naznačuje budoucí trhák.

Elegantní obr

Alcatel nám opět dokazuje, že to s telefony myslí vážně a nechce vyrábět jen levná zařízení. One Touch Hero je toho důkazem. První tabletofon této firmy jsme sice už viděli, dokonce i recenzovali, jenže to ještě šlo o cenu a nebylo to to pravé ořechové. Tentokrát se nám naskýtá pohled na úplně jiné, dospělé zařízení. 6palcový displej má rozlišení 1920 × 1080 pixelů , oleofóbní vrstvu, a k telefonu bude po vzoru Samsungu, a jeho řady Galaxy Note, přibalován také stylus. Podle úhlopříčky můžeme soudit, že se bude jednat o opravdu velké zařízení. Na to, jak je displej velký, bude celé zařízení celkem kompaktní. Přesné rozměry jsou 157 × 81 × 8 milimetrů, hmotnost zatím neznáme, bude se ale pohybovat okolo hranice 200 gramů. Fotoaparát bude mít rozlišení 13 Mpx, video zvládne telefon natáčet ve FullHD.

Díky zaobleným hranám by se telefon měl i vcelku dobře držet, na danné poměry. Bude také zajímavé sledovat, jak se Alcatelu tentokrát podaří displej, který bude v tomto modelu důležitější, než kdykoli předtím.

Oficiální fotografie

Výkon, výkon, výkon

Když máte zařízení s FullHD displejem, tak vám už prostě jednojádro nestačí, dvoujádro se zadýchává a nemáte tak na výběr. Ano, One Touch Hero má čtyřjádrový procesor, zatím neznámého typu, který je taktován na 1,5 GHz. S dobrou optimalizací bychom se mohli dočkat "příjemných zážitků" z používání telefonu. Další část článku patří paměti RAM. Ta má 2 GB a opět vše nasvědčuje plynulosti prostředí. Tato konfigurace bude potřebovat velkou a výkonnou baterii. To si naštěstí výrobce uvědomil a použil baterii s nadprůměrnou kapacitou 3400 mAh. Velký displej si sice ukousne hodně, ještě k tomu má telefon velmi výkonný hardware, při klasickém používaní by ale výdrž mohla být velice dobrá.

Tento hardware bude pohánět Android 4.2 s uživatelskou nadstavbou One Touch UI, která by se dala připodobnit MIUI od firmy Xiaomi, nebo Emotion UI firmy Huawei. Hlavní charakteristikou těchto nadstaveb je absence menu aplikací, dobrá odladěnost a velké možnosti customizace prostředí. Jak tomu bude u Alcatelu se dozvíme zanedlouho, až si budeme moci první modely s touto nadstavbou vyzkoušet.

Připojte si projektor

Chybělo vám někdy k nějakému telefonu nějaké příslušenství? U One Touch Hero se vám to pravděpodobně nestane. Již zmíněným stylusem to totiž nekončí. Alcatel se rozhodl nabídnout vše možné a dát tak zákazníkovi komfort, jak si zpříjemnit práci s telefonem. Začněme podložkou pro bezdrátové nabíjení, které telefon samozřejmě podporuje. Ta má elegantní design a pokud to Alcatel nepřežene s cenou, bude se určitě hodit. Dále tu máme několik variant tzv. "chytrých obalů". Ten nejjednodušší zakryje displej a nabídne vám informace o příchozích událostech formou piktogramů tvořených z rozsvícených diodek. Jedná se o úsporné řešení, které bude jen lehce zatěžovat baterii a nabídne základní informace. Zajímavější je ale pouzdro druhé. To nabídne E-Ink displej s informacemi o nepřijatých hovorech a nových zprávách počínaje, a předpovědí počasí konče. Opět se jedná o úsporné řešení, E-Ink displeje totiž při klidovém stavu nepotřebují prakticky žádnou energii, stačí totiž, když se občas aktualizuje.

tzv. MagicFlipy

Dalším zajímavým příslušenstvím bude zařízení na bázi Chromecastu, díky nemuž budete moci promítat obraz svého displeje na televizor. Jedná se tak o něco propracovanější zařízení, na rozdíl od Chromecastu si budete moci přehrávat i offline obsah, nebo upravovat dokumenty. Cena ovšem asi nebude tak nízká. Předposledním kusem je telefon k telefonu. Něco podobného nedávno zařadilo do své nabídky i HTC. Pokud vám přijde divné telefonovat s přístrojem o velikosti menší knihy, určitě by vám nemělo uniknout. Posledním příslušenstvím je projektor. Ten naštěstí není přímo v zařízení, Alcatel se tak poučilo z příkladu, nepříliš úspěšného Samsungu Galaxy Beam.

Bezdrátová nabíječka, telefon k telefonu a projektor

Cena a dostupnost

Pokud se poohlížíte po tabletofonu, mohl by pro vás být One Touch Hero horkým kandidátem. Navíc by mu to nemělo dlouho trvat dostat se na náš trh. První várka, která se nás ale netýká, by měla dorazit už v průběhu září. Hero se zřejmě bude v České republice prodávat v 16GB verzi dual-sim, bez přítomnosti slotu pro SD karty. Dostupnost u nás tipujeme na přelom října a listopadu. Cena nebyla ještě přesně stanovena, měla by se ale pohybovat okolo 11 000 Kč.

Technické parametry Alcatel OneTouch Hero

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 8,5 mm, 177,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2014, 10 000 Kč

Zdroje: slashgear.com, phonedog.com, reviews.cnet.com