Supertenký Alcatel One Touch Idol X: 5" displej a špičková výbava

16

Výrobce Alcatel se rozhodl, že se vstupem mezi lépe vybavená zařízení to myslí vážně. V současnosti na českém trhu nabízí Alcatel OT-997D. Ovšem s novým Idolem X posouvá laťku na zcela jinou úroveň. Těm nejlepším zařízením bude konkurovat svým 5 palcovým displejem s FullHD rozlišením, Androidem 4.2 a čtyřjádrem.

Výrobce Alcatel pochopil, že největší příjmy, plynou z prodejů lépe vybavených, až špičkových zařízení. I přes vysokou konkurenci, a často i vyšší ceny top zařízení, jsou zákazníci ochotni si připlatit. Výrobci se na poli levnějších zařízení a střední třídy dobře daří. Ostatně řada One Touch má dobrou pověst, a i po mnoha letech, kdy se opět vrátila na český trh, ukázala, že stále si drží svých hesel "nízká cena" a "dobrá výbava".

Alcatel One Touch Idol X - oficiální fotografie čtyř barevných variant

Alcatel One Touch 997D v současnosti patří mezi nejlépe vybavená zařízení střední třídy v kategorii kolem šesti tisíc korun. S příchodem Idolu X se výrobce rozhodl konfrontovat nejvyšší třídu a čelit tak špičkovým zařízením jako jsou Xperia Z nebo HTC One a později nástupci Galaxy S IV, případně dalším konkurentům.

Není zásadním překvapením, že Idol X po vzoru konkurence přichází s 5 palcovým dotykovým displejem s ultrajemným rozlišením FullHD. Celé prostředí běží na Androidu 4.2. Další specifikace opět nepřekvapí. Výpočetní výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor neznámého výrobce s frekvencí 1,2 GHz. Zřejmě se bude jednat o MediaTek. Interní paměť nabídne 16 GB úložného místa, které může být rozšířeno o externí paměť, v podobě microSDHC karet do velikosti 64 GB.

Alcatel One Touch Idol X - oficiální fotografie čtyř barevných variant

Dostatečná paměť bude potřebná například pro FullHD videa a fotografie, pořízená vestavěným fotoaparátem s rozlišením 13 megapixelů. Nicméně objevují se spekulace, že fotoaparát nakonec bude mít jen 8megapixelové rozlišení. Obavy nad pohotovostní výdrží vyvolává přítomnost ne zrovna kapacitně vysoké baterie 2000 mAh, což je s přimhouřením obou očí adekvátní hodnota pro zařízení s displejem 4,7 palce. Zde bychom rádi viděli kapacitu alespoň 2500 mAh, což by vzhledem k velikosti těla přístroje neměl být problém.

Tip: mobilenet.cz na MWC 2013: sledujte dění v Barceloně na našem blogu

A proč Alcatel zvolil akumulátor s tak nízkou kapacitou? Zařízení totiž bude patřit mezi rekordmany, a to díky své malé tloušťce 7,1 milimetrů. Baterie tak musela ustoupit záměru o co nejtenčí zařízení. Těžko říct, zda je výhoda nebo spíše nevýhoda. Takto tenké zařízení by vzhledem k velkým rozměrům po stránce ergonomie nemuselo být tím pravým ořechovým. Jak se vám nové špičkové zařízení ze stáje Alcatel líbí? Myslíte si, že při nastavení rozumné prodejní ceny to bude trhák? My mu určitě dáváme šanci.

Zdroje: theverge.com, reviews.cnet.com

Diskuze ke článku
J.K.
Cena bude hodně zásadní, nemyslím si že to bude až takový trhák oproti HTC One, nebo SIV. Alcatel se ale hodně vytáhl a i zvažuji koupi
Martin
Je to krasavec. Koukám že dnes umi vyrobit high end telefon kde kdo. Konkurence je zdrava a i přesto že vlastním
a fandím Samsungu byl bych rad kdyby se trošku rozčeřil trh.
marek
Krása, favorit na můj příští mobil.
Mik
Koukám ten design je docela okopírovaná Nokie ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze