Aktualizace Periscope přinesla konečně režim na šířku

2

Na konci března spustil Twitter novou videosíť Periscope. Aplikace byla nejprve k dispozici pouze pro iOS a v květnu se objevila i aplikace pro Android. Nyní se aplikace dočkaly aktualizace na verzi 1.2, která nepřináší pouze opravy chyb a zlepšení výkonu, ale i některé zásadní novinky, po kterých uživatelé volali od samého počátku.

Tou nejviditelnější z nich je podpora videa na šířku. Když otočíte telefon, video se zvětší na celou plochu displeje. Když někdo, kdo vás sleduje, sdílí vaše vysílání, ukáže se vám nový indikátor sdílení, s kým přenos sdílí.

Periscope

V aplikaci pro iPhone můžete nově sdílet odkaz na živé vysílání nebo zpětné přehrání na Facebooku. K tomu se jednoduše přihlásíte přímo z aplikace. Zlepšena byla i dostupnost pro hendikepované uživatele a aplikace udělala velký krok k plné integraci ovládání přes VoiceOver.

TIP: Čeští operátoři objevují Periscope, nejaktivnější je Vodafone

Novinkou ve verzi pro Android je vzájemné sledování. Když spustíte soukromé vysílání, můžete vybrat ze seznamu osob, které sledujete, které také mohou sledovat vás.

Novou aktualizaci Periscope 1.2 již mají k dispozici uživatelé iPhonů, pro Android bude aktualizace postupně uvolňována.

Stáhnout Periscope

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)