Periscope umožňuje divákům moderovat diskuze

Diskuse při živém vysílání lákají řadu vtipálků, kteří nevhodnými příspěvky ruší ostatní. Proti nim Periscope zavádí novou funkci, která přímo během přenosu umožní divákům vybírat nenáležité komentáře a dočasně blokovat jejich autory.

Periscope

Pokud jste někdy vysílali živý přenos, dost možná jste se setkali s vtipálky, kteří ho nevhodnými komentáři zkazili, nebo minimálně odlákali další sledující. Periscope je poměrně otevřená platforma pro živé vysílání, kde se ale dosud nebylo možné s takovými komentátory jednoduše a rychle vypořádat. To se nyní mění.

O moderování starají přímo diváci, kteří by měli bezpečně poznat, co spam je a co ne. Vy se tak budete nadále nerušeně věnovat vysílání. Moderování probíhá formou hlasování. Pokud někdo ze sledujících nahlásí příspěvek, tak se několika náhodně vybraným divákům zobrazí hlasování, ve kterém posoudí, zda je příspěvek vhodný nebo ne. Pokud většina rozhodne o nevhodnosti příspěvku, jeho autor dočasně přijde o možnost komentovat. Při opakovaném nahlášení tuto možnost ztratí až do konce vysílání.

Pokud jako autor přenosu o moderování diskuze nestojíte, je možné funkci předem vypnout. Stejně tak jako divák můžete v nastavení zvolit, aby vás systém nevybíral pro hlasování o vhodnosti příspěvku.

Stáhnout Periscope

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: medium.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze