V Twitteru a Periscopu brzy natočíte i 360° živá videa

Populární sociální síť Twitter a sesterský Periscope jdou s dobou a nabídnou uživatelům možnost natáčet 360° živá videa, díky čemuž diváky zapojí do dění okolo sebe mnohem lépe.

Periscope

V polovině prosince dorazila do Twitteru možnost natáčet živá videa. Šlo o funkci, kterou se do té doby chlubil Periscope a obě aplikace tak zvládají totéž. Zástupci společnosti však uvedli, že Periscope v dohledné době končit nebude. Nyní byla oznámena další zajímavá novinka. Uživatelé už se nebudou muset omezovat jen na streamování klasických živých videí, ale v nabídce možností přibude i položka 360° živé video. Nová funkce se objeví jak přímo v Twitteru, tak v Periscopu.

TIP! Recenze Samsung Gear 360 – Rozhlédněte se kolem

Jistě mnozí tuší, že k dané funkci již nebude stačit samotný telefon. Bude zapotřebí jej spárovat s podporovanou videokamerou, která záznam 360° videí podporuje. Seznam podporovaných produktů se naštěstí bude rozšiřovat a tak by brzy neměl být problém tato videa s běžně dostupnými kamerami natáčet. Konzumovat 360° video obsah pak samozřejmě bude moci každý, a to na telefonu či počítači. Jak by taková videa mohla vypadat se můžete podívat na ukázce níže. V tuto chvíli je nová funkce sice spuštěna, ale jen pro vybrané uživatele a k veřejnému nasazení dojde v následujících dnech či týdnech.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Periscope

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gsmarena.com, medium.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze