7 zajímavých konceptů, které ukazují možnou budoucnost mobilů

10
7 zajímavých konceptů, které ukazují možnou budoucnost mobilů

Vypadá to, že se design telefonů zasekl na slepé koleji, kde lze snad vylepšovat jen poměr displeje a čelní strany. Naštěstí ne všichni jsou s touto situací smířeni, a tak designéři po celém světě popouštějí uzdu své fantazii a představují si odvážná řešení pro budoucnost. Dočkáme se jich někdy?

Nokia 888

Jedním z velkých témat budoucího vývoje je ohebnost telefonů. Jistě se ptáte, k čemu je něco takového dobré. Odpověď přesně na to přináší Nokia 888, kterou si díky této vlastnosti přizpůsobíte dané situaci. Můžete ji tak rovnou nosit v tašce, omotat si ji kolem zápěstí, pověsit na zápěstí nebo stočit do klubíčka.

Nokia 888

Kyocera EOS

Ohebný koncept má ve svém portfoliu snad každý větší výrobce. Třeba taková Kyocera ukazuje, k čemu by to mohlo být dobré v praxi. Krom třetinových rozměrů po složení získáme i prostor na hardwarovou klávesnici.

Kyocera EOS
Kyocera EOS

Relexer Cellphone

Další zajímavou technologií, která by mohla promluvit do budoucího vývoje mobilních telefonů, je e-ink. Pokusy firmy Yota sice vyvolaly zájem, ale bohužel se jej nepodařilo přetavit do finančních výsledků. Mobil ve tvaru propisovacího pera s vytahovatelnou roletkou by asi taky nebyl prodejní trhák, ale rozhodně upoutá svou originalitou. Tento má dokonce vestavěný teploměr.

Relexer
Relexer

Nanokia

Nevyužitý potenciál při ovládání našich telefonů představuje také hmatová odezva. Právě ta je ústředním motivem tohoto konceptu. Místo dotykového displeje zde nalezneme speciální materiál, který umí vytvářet nejrůznější tvary podle situace. Opět by to asi nebyl prodejní trhák, ale ukazuje cestu, kudy bychom se mohli vydat.

Nanokia
Nanokia

Glass Concept

Opačný přístup volí tento skleněný telefon. Mohlo by se zdát, že jde o záležitost čistě jen na efekt a styl, ale zkuste si představit aplikace v rozšířené realitě. Třeba takový lov pokémonů.

Glass Concept

Bracelet Phone Concept

Problémem dnešních telefonů je, že příliš zaměstnávají oči a ruce, a odvádějí nás tak od vnímání okolního světa. Následky mohou být až fatální. Tento starší koncept (povšimněte si například zdířky pro sluchátka) se nasadí na krk jako třpytivý šperk. A co se před pár lety zdálo silně nepraktické, by dnes mohla být díky pokročilým hlasovým asistentům realita.

Bracelet Phone Concept
Bracelet Phone Concept

Mobile Script

Jsou tablety slepou vývojovou větví odsouzenou k zániku? V současné podobě možná ano, ale kdyby se někdy někomu podařilo realizovat tento koncept křížící telefon a tablet, byl by to trochu jiný šálek kávy.

Mobile Script
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Otevřu článek a vidím jeden nesmysl vedle druhého... takže žádná budoucnost, ale nesmyslné ptákoviny bez reálné technologické opory. Fakt to tu těžce upadá...
Vanila Sky
Vše je možné :-)
Absolut NoFak
Tak hlavně že tam není žádný tlačšung, to jsem si oddechl.
Offečka Jablečna
Chyba, pane redaktore, budoucnost mobilů je v Apple. Android se totiž bude neustále fragmentovat tak, že se zhroutí a lidi konečně pochopí, že bastlení androidu v čínských garážích prostě není cesta.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze