64bitová nVidia Tegra K1 s taktem 3 GHz zachycena v benchmarku

12

Na začátku ledna představila nVidia na veletrhu CES novou generaci svého mobilního procesoru Tegra K1, který díky architektuře Kepler přináší grafický výkon srovnatelný s řadou GeForce pro stolní počítače. Nyní unikl na internet výsledek benchmarku jeho 64bitové varianty taktované na 3 GHz, který ukazuje, že Tegra nabízí skutečně brutální výkon.

Nová 64bitová Tegra K1 nabízí dvě jádra Denver, které jsou postavena na architektuře ARMv8, čímž se liší od standardní 32bitové verze, která disponuje čtyřmi jádry Cortex-A15. Obě varianty se pak mohou pochlubit hned 192 grafickými jádry, což je znatelný posun proti předchozí Tegře 4, která jich měla "jen" 72.

V referenčním přístroji, který NVidia použila v benchmarku, čipsetu sekundují 2 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti, displej neznámé velikosti s rozlišením 1 920 × 1 080 px, zadní fotoaparát s rozlišením 13 Mpx, a přední dvomegapixelový. To vše běží na Androidu 4.4.2 KitKat. Výsledky ukazují, že jediným srovnatelným procesorem je 32bitová Tegra K1, která jej mírně poráží.

TIP: Nvidia Tegra K1 výkonem zastínila Snapdragon 800 i Apple A7

Ostatní konkurenci však oba čipsety ujíždí doslova o parník. S dost velkým odstupem následují Snapdragon 805 a Snapdragon 801 od Qualcommu. Překvapením je i to, že Samsung Exynos 5420 je lepší než původní Snapdragon 800.

Zdroje: unwiredview.com, news.mydrivers.com, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
Herban
To se to poráží ostatní cpu když jede na 3ghz... :)))
Honza
Tak to už abych začal renderovat video na mobilu :D
lojza
brutalni vykon 2 jader, síla ! a co teprv 4 jadra ? Verim ze baterii na zadek daj zabrat uz zminena 2... a bylo by fajn, kdyby s mobilem / tabletem s touhle nVidii prislo i Lenovo.
Pavel
škoda že v "tabulce" chybí pro srovnání čip A7. Jinak výkon je to úctihodný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze