3D skenování obličeje se na Android telefonech opozdí

9
3D skenování obličeje se na Android telefonech opozdí
Fotografie: Apple.com
  • Android smartphonů s 3D skenováním bude v 1. pololetí málo
  • Dodavatelé potřebují vyprázdnit sklady
  • Někteří výrobci dávají přednost AI

Spousta analytiků očekávala, že nové top modely s Androidem představené na začátku letošního roku ve velké míře přijdou s technologií 3D rozpoznávání obličeje podobné kameře TrueDepth, kterou Apple nabídl ve svém iPhonu X. Podle zdrojů z průmyslu si však uživatelé Androidu budou muset na podobnou technickou novinku ještě počkat. Pokud budou takové smartphony představeny, bude jich velice málo.

Kromě současných nízkých výnosů z výroby modulů pro 3D snímání je důvodem fakt, že čínští dodavatelé mají momentálně spíše zájem udat neprodaný obsah svých skladů, než pracovat na nových technologiích, jako je 3D snímání a další biometrické platformy. Bude proto potřeba delší čas, než se zvýší produkce těchto 3D modulů.

Řada výrobců nicméně nezahálí a na nadcházející růst poptávky po těchto technologiích se připravuje. Například výrobce optických čoček Kinko vyvíjí 3D čočku a výrobce čipů Qualcomm údajně ve spolupráci se společnostmi Himax Technologies a Truly Opto-Electronics pracuje na vyvinutí podobné technologie pro Xiaomi a Oppo. Na více smartphonů s Androidem nabízejících 3D snímání, mapování tváře a rozpoznávání obličeje si tak budeme muset počkat až na druhé pololetí.

Zdroje z průmyslu nicméně rovněž podotýkají, že přidání 3D rozpoznávání obličeje není pro některé výrobce smartphonů prioritou pro letošní rok. Mnohem větší důraz kladou na integrování funkcí umělé inteligence do svých zařízení. Dosáhnout tohoto cíle by jim mohly pomoci společnosti Qualcomm a MediaTek, které pracují na procesorech s vestavěnou umělou inteligencí. Takovou, kterou loni nabídl Huawei ve svém firemním čipsetu Kirin 970, jehož Neural-network processing unit (NPU) je určena speciálně určena pro úkoly spojené s umělou inteligencí. Prvním smartphonem s tímto procesorem se stal Huawei Mate 10.

Zdroj: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Ak prídu výrobcovia na trh s telefónmi ktoré budú mať čítačku pod displejom tak táto zbytočná technológia ktorá len zaberá miesto na prednej strane nemusí ani chodiť...
petr dvorak
petr dvorak
Krysař zaduje a krysy se můžou zbláznit. Taková kravina a oni to chcou zkoumat, vyvíjet a nacpat zákazníkům. Aby o nich náhodou nikdo neřekl, že jsou horší než Apple. Stejná blbost jako s jackem.
Offečka Jablečna
Tak ono je to u Androidu zpožděného daleko víc. Třeba většina uživatelů nedostala bezpečností záplatu už několik let, takže raději nosí mobil obalený alobalem, aby něco nechytli. HAHAHA-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze