Ztrátové HTC věří ve světlejší zítřky druhého čtvrtletí

23

První čtvrtletí roku 2014 je za námi, finanční výsledky před námi. Dnes se pochlubilo HTC, které však z výsledných čísel velkou radost jistě nemá. Čistá ztráta se totiž v přepočtu vyšplhala na více než jednu miliardu korun.

Fanoušci HTC rozhodně nemohou být nadšeni. Zejména ne při mezičtvrtletním srovnání. Poslední kvartál roku 2013 byl pro HTC ziskový, avšak pouze díky prodeji podílu ve společnosti Beats. Že se výrobci stabilně nedaří, rázem potvrdilo první čtvrtletí, které samo o sobě bývá po Vánocích podprůměrné u většiny výrobců. HTC tak za uplynulé tři měsíce vykázalo čistou ztrátu ve výši 1,88 miliard taiwanských dolarů, což je v přepočtu přibližně 1,24 miliard korun.

Pomohou nové modely nastartovat prodeje?

HTC by rádo zastavilo dva roky trvající pokles tržeb a mají k tomu pomoci nové modely. Především pak One (M8), které šanci bezpochyby má. V našem redakčním testu obstál na jedničku. Na návratu do černých čísel by se měly podílet i další modely. Vše se ukáže až po druhém čtvrtletí, zda se splní očekávání výrobce. Asi netřeba připomínat, že podobně HTC smýšlelo i loni po představení One. Ačkoliv telefon sbíral ceny, kýžený návrat na výsluní nepřinesl.

Zdroje: investors.htc.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Mirek M.
HTC to nevzdává... Nedivím se, ale ta cena? Měli by mít lepší ceny, pak budou opět na výši ... :))
Peter
Bodej by nebyly ve ztrate.Vsechny modely maji zbytecne predrazene..Ted zrovna to nove One(m8) ..17 tisic , to at nepocitaji s navratem do cernych cisel
htc
Dobre jim tak, za ty neopravitelny slepence si pad jedine zaslouzi!
Lukáš
Marná snaha, v tomhle mumraji kde jeden telefon je prakticky stejný jako deset dalších nemají šanci ani z celkem pěkným zpracováním. Kdyby se nedrželi toho hloupého trendu zvětšování a udělali něco jako Z1compact, tak jim lidi urvou ruce, ale když se každý předhání aby měl vše největší tak to takhle dopadá. Telefon nemá oproti ostatním ničím moc navrch, spíš je v mnohém rozporuplný. Kdyby nedělali jen podnosy a zkusili něco kompaktního v hi-endu, tak se úspěch dostaví sám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze