HTC vykázalo ve Q4 zisk jen díky prodeji podílu v Beats

6

Výsledky HTC za poslední čtvrtletí důvody k optimismu příliš neskýtají. Čísla, které tchajwanský výrobce zveřejnil, byla ještě horší než se očekávalo. Firma zaznamenala ztrátu 52 miliónů dolarů ze své hlavní činnosti. V provozní ztrátě přitom již byla předchozí čtvrtletí. Do černých čísel se dostala pouze díky prodeji podílu v Beats.

Čistý zisk díky této transakci dosáhl 10 miliónů dolarů, proti ztrátě 99,9 miliónů dolarů v předchozím období. Analytici nicméně očekávali zisk 24,3 miliónů dolarů a tento předpoklad byl výrazně menší než výsledek za čtvrté čtvrtletí 2012, kdy si HTC připsalo zisk 34 miliónů dolarů.

HTC loni nezachránil ani model One.

TIP: HTC už nevlastní podíl v Beats, výrobce sluchátek akcie odkoupil

Ještě více znepokojující však je, že HTC neklesají pouze tržby, ale ztrácí i podíl na trhu. Prodejní výsledky za rok 2013 zůstaly daleko za očekáváním a vyhlídky na letošní rok nejsou o mnoho růžovější. Firma, která v uplynulých dvou letech ztratila již tři čtvrtiny své tržní hodnoty, je nyní s hodnotou asi čtyři miliardy dolarů proti svým soupeřům jako je Samsung nebo Apple trpaslíkem.

Zdroje: gsmarena.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Kneblis
Co čekají? :-D
HTC se vždy chlubí s nějakou novinkou a dělají ze všeho velké boom a pak skutek utek. Ted mám naposledy namysli jejich super fotoaparát, který se s ostatními vlajkovými loděmi nemůže srovnávat.
Obecně telefony jsou od HTC vzhledem ke své cenovce průměrné.
Maroš
Už to vidím... Ešte viac zvýšia cenu mobilov len aby sa z toho dostalo
htcprase
Firma, která produkuje neopravitelné, nerozšiřitelné a předražené krámy typu HTC One si existenční problémy zaslouží!
http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze