GSMA rozdala ceny: vyhrálo HTC One, Nokia Lumia 520 či iPad Air

V rámci probíhajícího veletrhu MWC 2014 v Barceloně byly vyhlášeny výsledky devatenáctého ročníku ceny Global Mobile Awards 2014, kterou pořádá organizace GSMA. Cenu za nejlepší smartphone loňského roku vyhrálo HTC One před Applem iPhone 5S, LG G2, Nokií Lumia 1020 a Samsungem Galaxy Note 3.

Vzhledem k tomu, že HTC One neláme prodejní rekordy je jeho vítězství pro vedení společnosti určitou náplastí. Přesto si však podle porotců cenu zaslouží a není divu, také v našem testu HTC One vyšlo velmi dobře a po stránce designu je špičkou. "HTC One zůstalo v průběhu roku 2013 jedním z nejvyspělejších smartphonů. Jeho skvělý design a vynikající uživatelské rozhraní i nadále poskytuje diferencovaný uživatelský zážitek,díky němuž vyčnívá nad konkurencí," zdůvodnil volbu jeden z porotců.

HTC One

Cenu za levný smartphone si odnesla Nokia se svou Lumií 520, která porazila další cenově dostupné smartphony s velkoobchodní cenou pod 150 dolarů. Všechny běží na operačním systému Android a jedná se o Lenovo A390T, Samsung Galaxy Young, Sony Xperia E a Xiaomi Hongmi (Red Rice). Nokia přitom vyhrála s Nokií 105 i cenu za nejlepší entry-level nebo featurephone, tedy telefon bez otevřeného operačního systému.

Pokud jde o nejlepší tablet, tak zde porazil Apple iPad Air jednak Apple iPad Mini 2 a dále tablety s Androidem Amazon Kindle Fire HDX 8.9, Google Nexus 7 a Sony Xperia Tablet Z. Cenu za nejvíce inovativního výrobce roku si pak odneslo jihokorejské LG.

Zdroje: phonearena.com, globalmobileawards.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze