Ztrácí Apple tradiční baštu? V USA se aktuálně dodalo více Samsungů

1
Ztrácí Apple tradiční baštu? V USA se aktuálně dodalo více Samsungů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung drží na trhu v USA více než třetinový podíl
  • Apple má aktuálně zhruba 30% podíl
  • S větším odstupem je na třetím místě LG

Koreaherald.com přinesl informaci o tom, že se ve 3. čtvrtletí letošního roku Samsungu poprvé po 3 letech podařilo předehnat Apple na trhu v USA v počtu nově dodaných telefonů. Jde o velmi významnou událost, neboť Apple je v USA doma a tradičně zde platí za nejprodávanějšího výrobce. Uplynulé čtvrtletí však Samsung zakončil s tržním podílem 33,7 %, zatímco Apple se musel spokojit s podílem „pouze“ 30,2 %.

Analytici za vzestupem Samsungu vidí nejen zvýšený zájem o jeho modely řady Galaxy A, ale především o povedené prémiové kousky Galaxy Note20 Ultra a Galaxy Z Fold2 s ohebným displejem. Na obranu Applu je nutné uvést poměrně podstatný fakt, kterým je letošní opoždění nových iPhonů. Ty zpravidla zasáhly do prodeje ještě na sklonku září, což však v případě řady iPhone 12 neplatí. První polovina novinek se začala prodávat v říjnu, na druhou zájemci ještě nyní čekají. Pro úplnost dodejme, že žebříček v USA na třetí pozici doplňuje LG se 14,7% tržním podílem.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Až se naplno rozjede prodej všech dvanáctek, tak se asi čísla ještě malinko změní. Ale i tak je podíl Samsungů obrovský, to jsem čekal jiný poměr sil na domácím trhu. Zrovna tam se prodá hodně telefonů přes smlouvy s operátory, takže lepší nabídka asi vyhrává. Tak leda, že by za to vzala Čína.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze