ZTE Mimosa X: dvoujádro, které bude představeno na MWC

5

Na kongresu MWC ZTE představí novinku pod označením Mimosa X. Její výbava bude ve znamení dvoujádrového procesoru s čipsetem Tegra 2 a nejnovějším modemem Icera 450. Operační systém bude představován Androidem 4.0 ICS a dotykovým displejem s qHD rozlišením.

ZTE má v rukávu hned několik zajímavých novinek, které představí na kongresu MWC. Jednou z nich je například novinka s označením Mimosa X. V hardwarové výbavě nebude chybět výkonný dvoujádrový procesor NVidie s čipsetem Tegra 2 a novým Icera 450 s podporou rychlostní nástavby HSPA+ a vyznačovat se bude především nižší energetickou spotřebou a plynulým přehráváním videí s vyšším datovým tokem. Novinka poběží pod Androidem Ice Cream Sandwich 4.0. Dotykový displej nepřekvapí zobrazovací technologií, kterou bude TFT. Potěší aspoň rozlišení 960 x 540 bodů. Úhlopříčka displeje činí 4,3 palce.

ZTE Mimosa X - oficiální fotografie

V těle novinky budou ukryty dva fotoaparáty. Hlavní o rozlišení 5 Mpx se bude nacházet na zadní straně. Druhý, určený pro videohovory, nabídne podstatně menší rozlišení 0,3 Mpx (480 x 640 pixelů) a bude se nacházet nad dotykovým displejem. Konektivita nebude postrádat nic podstatného. Přítomny budou bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n, Bluetooth starší verze 2.1, interní modul GPS a akcelerometr nebo proximity senzor.

Mimosa X nabídne v multimediální oblasti slušné zázemí. Nebude chybět vylepšení zvuku Dolby Sound, A2DP profil pro bezdrátový přenos zvuku skrze Bluetooth. Či sdílení multimediálního obsahu přes DLNA. Nebude chybět podpora nahrávání videí v HD rozlišení, včetně jejich bezproblémového přehrání. Kvalita hlasového hovoru bude na vyšší úrovni díky soustavě dvou mikrofónů. Novinka by měla zavítat do prodeje ve druhém čtvrtletí letošního roku. Jak se vám novinka Mimosa X líbí? Vlastníte již telefon výrobce ZTE? Jak jste s ním spokojeni? Diskutujte v diskuzi pod článkem.

Technické parametry ZTE Mimosa X

Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT TN, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), autofocus
ChipsetnVidia Tegra 2, CPU: 2×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2012, ?

Zdroje: wwwen.zte.com

Diskuze ke článku
Mrazone
Tak se rozhoduji mezi tímto a Huawei Acend g300 a a jak to tak vidim tak asi počkam na tento :)
Martas
Tak jsem nejdříve chtěl jít do G300 ale asi počkám. ZTE má podstatně zajímavější parametry.
Marin
No nevim. Mne se nelibi ten TFT dislpej. Huawei Honor ma jenom 1,4GHz procak a512 RAM, no displej ma spickovej :-))
Alois
Mam zte a foti strasne spatne tak nevim ale ta tegra2 by mela zarucit kvalitu snad nebude drahy nebot tegra 2 neni nejnovejsi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze