ZTE Grand X LTE s 1,5 GHz procesorem: bude i pro Evropu

5

Čínský výrobce ZTE dnes představil novinku s označením Grand X LTE. Jak už sám název telefonu napovídá, jeho největším tahákem z celé výbavy bude podpora rychlých sítí LTE. Je dokonce i naděje, že se časem dostane do prodeje i v České republice.

Tip: přečtěte si také - Recenze ZTE Tania – Windows Phone po čínsku

ZTE si premiéru svého historicky prvního zařízení s podporou LTE schovalo na letošní ročník jednoho z největších elektronických a komunikačních veletrhů na světě, CommunicAsia 2012. Příliš informací ani fotografií ale výrobce o novém modelu s označením Grand X LTE bohužel nezveřejnil. Pojďme si tedy ve zkratce shrnout vše, co o telefonu víme.

ZTE Grand X LTE - oficiální fotografie

Jednoznačnou devizou nového Číňana je podpora superrychlých datových přenosů LTE. Jeho další výbava ale rozhodně také stojí za povšimnutí. Pod kapotou se nachází moderní procesor Qualcomm Snapdragon S4 s dvěma jádry a kmitočtem 1,5 GHz. Ovládání probíhá skrze dotekový displej o úhlopříčce 4 palce s neznámým rozlišením. Poměrně stylový zaoblený design ruší jen zadní strana. Ta je vyvedena ve vroubkovaném provedení a kromě loga výrobce se zde nachází čočka 8 Mpx fotoaparátu s podporou nahrávání 1080p Full HD videa a automatickým ostřením. K dispozici je pro případ zhoršených světelných podmínek samozřejmě také LED dioda.

Video - první pohled HardwareZone.com

Telefon běží na operačním systému Android verze 4.0 Ice Cream Sandwich, nad kterým je dle tiskových snímků umístěna docela povedená grafická nadstavba s neznámým jménem. Přístroj také dále nabízí třeba integrovanou Wi-Fi síťovou kartu, GPS modul a nebo Li-Ion baterii s kapacitou 1900 mAh. Číselné prodejní označení ZTE Grand X LTE bude T82.

Možná si říkáte, že nové ZTE je jen další telefon určený pouze pro lokální sítě ve vyspělých státech Asie či v USA. Opak je ale pravdou. Podle dostupných informací totiž bude přístroj k dispozici v prodeji v průběhu třetího kvartálu letošního roku na trzích v Asii, tichomořské oblasti a dokonce také v Evropě. Obyvatelé České republiky tak mají šanci, že by se nové ZTE s podporou LTE mohlo dostat i sem.

Technické parametry ZTE Grand X LTE

Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
Displej?, 4,3" (? × ? px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, ?

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Adam
Ta holka je celkem hezká, ale moc nám toho na telefonu neukázala. :D
Marek
doplneni specifikaci z clanku: displej ma uhlopricku 4,3 palce - rika to ta pani na videu ;-)
roman
Qualcomm MSM8960 typ procesorru
Mrazone
Vic cinanu na cesky trh ! Meizu, ZTE, Xiamo fandim vam ! Jedini vyrobci co davaji pristroje za normalni ceny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze