Podívejte se na Ice Cream Sandwich v tabletu Jaguar 7 (video)

1

Je to už několik měsíců, co společnost ZiiLabs oznámila nové modely svých tabletů Jaguar. Nyní se v krátkém videu můžete podívat na to, jak na jednom z nich běží nejnovější verze Androidu, kterou je Ice Cream Sandwich. Jedná se o sedmipalcový model Jaguar 7.

Proč se zrovna o těchto modelech zmiňujeme, když zanedlouho bude Ice Cream Sandwich na kdejakém přístroji? Společnost ZiiLabs totiž není jen výrobcem tabletů, ale vyrábí si pro ně i vlastní procesory. Tyto procesory mají označení ZMS-20 a ZMS-40. Ten první je dvoujádrový 1,5 GHz ARM Cortex-A9, druhý je výkonnější, čtyřjádrový, běžící taktéž na 1,5 GHz. Jedná se o procesory speciálně vytvořené pro tablety, podporují technologii ARM NEON, která byla vytvořena primárně pro urychlení multimédií a her.

ZiiLabs je dceřinou společností Creative Technology, takže za zmínku stojí i zvuková technologie Creative Sound Blaster, můžeme očekávat špičkové podání zvuku.

A kde a kdy si tablet Jaguar koupíte? Trochu vás musím zklamat, pokud nejste vývojář nebo nějaký čínský výrobce tabletů, pak se k němu jen tak nedostanete. Tyto tablety jsou koncipovány jen jako referenční OEM přístroje určené jen pro vývojáře, primárně mají oslovit další výrobce tabletů, kteří si na této platformě mohou vyrobit svoje vlastní přístroje.

Zdroje: engadget.com