Vyzkoušeli jsme ZTE Blade L2: levný pětipalec, který míří do ČR

14

Na český trh se chystá vstoupit levný pětipalec od ZTE, který se bude snažit zaujmout elegantním designem a nízkou cenovkou. A samozřejmě velkým displejem. Přidá i čtyřjádrový procesor a výkonný grafický čip pro pohodlné hraní i náročnějších her. My jsme měli možnost vyzkoušet prototyp telefonu a odhalit dopředu, zda by na trhu mohl mít šanci.

ZTE přesedlalo ze svého klasického oblého Blade designu, který nevypadal příliš hodnotně a svou novinku převlékl do elegantního kabátku, který nesou vyšší modely řady Grand a je to dobře. Zejména čistý design zadní strany se opravdu povedl. Přední strana poté trochu připomíná větší modely L Series korejského LG, zejména pak největší model L9, který bude jedním z hlavních konkurentů novinky.

ZTE Blade L2

Celý telefon je plastový a na první pohled je to znát, například na ozdobných stříbrných lištách na bocích. Za cenu 4 000 Kč to ale není vůbec špatné a ZTE bude jeden z těch lépe vypadajících telefonů v dané cenové relaci. Rozměry telefonu jsou samozřejmě o něco větší,

ZTE Blade L2 – videopohled

Velký displej a slušný výkon

Přední stranu z velké části zabírá 5palcový displej. Jsme ale v nejlevnější třídě, a proto nečekejte žádné HD rozlišení, máme tu 854 × 480 pixelů. ZTE tvrdí, že je displej typu IPS, zde je ale krásně vidět, že toto označení nemusí ještě zaručovat kvalitní zobrazovač. Pozorovací úhly jsou velmi špatné, displej má ale dobrý jas i barevné podání. Celkově nijak nevybočuje od levné konkurence, snad jen tím, že je velký, což bude ostatně jedno z největších lákadel novinky. Na zadní straně nalezneme 5Mpx fotoaparát s LED diodou a autofokusem, který dokáže nahrávat videa v rozlišení 720p. Pod krytem pak nalezneme 2 000mAh baterii, naopak obejít se musíme bez NFC, což ale v této třídě není ničím výjimečným.

V dané cenové třídě zaujme slušný hardware. Výkon zajistí čtyřjádrový procesor MT6582M s taktem 1,3 GHz. Operační paměť má velikost 1 GB, grafickým čipem je pak ARM Mali-400 MP, díky čemuž si zahrajete i náročnější hry. Potěší také, že při startu prodeje v dubnu nebo květnu bude již telefon vybaven nejnovějším Androidem 4.4 KitKat. Celkově se bude jednat o poměrně silného hráče nižší střední třídy, který bude v ruce třímat trumf v podobě velkého (i když nepříliš kvalitního) displeje, dobrého výkonu, nového Androidu a povedeného designu v kombinaci se zajímavou cenovkou.

ZTE Blade L2 se začne prodávat v jednoSIMkové variantě v České republice v dubnu nebo květnu, cenovka by se měla zastavit na 4 tisících Kč.

Technické parametry ZTE Blade L2

Kompletní specifikace
Konstrukce142,5 × 72,2 × 9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2014, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
Já, Claudius
Takovéto shitovní telefony můžete zkoušet jak chcete, ale nikoho to nezajímá. ZTE je mrtvá značka. Kdybyste radši otestovali Nokii X, ale to se zas dočkáme asi po půl roce od zahájení prodeje. Amatéři..
Leoš
Na Nokii sere pes,sice ZTE moc nevídám,ale Nokii už vůbec,je to samý Samsung,Huawei,Lenovo. Nokia umřela co tam vlezl Elop.
dakr1
Já si myslím, že pokud bude skutečně do 4 tisíc, tak to bude rozhodně lepší volba jak Huawei Y530. Za mě palec nahoru (hlavně za ten 1GB RAM).
Nomen
Sice pomalu pokukuji po nastupci meho ZTE Blade, ale tenhle to rozhodne nebude. Vykonu ma sice vic nez dost, ale co s takovou plachtou? A rozliseni ma temer stejne, jako originalni Blade. U nej se ale ty pixely tisni na 3,5". To je jina liga.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze