ZTE Blade II v redakci: první dojmy a videopohled na druhý meč

18

Čínští výrobci to myslí se svým vstupem na mobilní trhy skutečně vážně, stále se jim však nedaří ze sebe setřást značku "Made in China". ZTE Blade II bude pravděpodobně dalším z těchto zařízení, přesto se však jedná o velmi slibně vypadající mobil, který nabídne zajímavou výbavu za velmi příznivou cenu.

Levné Android smartphony nejenže zaplavují snad všechny trhy, především však výrazně stoupá jejich kvalita. Čínští výrobci totiž už konečně pochopili, že dnes už se nemohou spoléhat pouze na nízkou cenu, ale musí také nabídnout nějakou kvalitu. Nejvíce o sobě v tomto ohledu dávají vědět Huawei a ZTE a právě jedno z nových ZTE máme nyní v redakci.

ZTE Blade II

Nový ZTE Blade II se bude snažit navázat na svého předchůdce, který se těšil vcelku velké oblibě. Hlavním tahákem bude samozřejmě cena zařízení, která se pohybuje pod hranicí 4 000 Kč v kombinaci s atraktivní, alespoň podle papírových údajů, výbavou.

Hned na úvod musíme říct, že nás zaujaly dva parametry. ZTE Blade II není subjektivně nijak hezký telefon. S designem si opravdu nikdo moc práce nedal. Co však ztrácí na vzhledu, to dohání na zpracování. To je zkrátka na zařízení v této cenové kategorii perfektní. Nikde nic nevrže, tělo je extrémně pevné a matná horní a dolní část zad příjemně působí v ruce. Zadní kryt je opravdu velmi povedenou imitacé kovu - na první pohled byste skutečně řekli, že se jedná o kovový výlisek, bohužel se však jedná pouze o plast. Naštěstí však drží pevně.

ZTE Blade II – videopohled

Bohužel první pozitivní dojem přebilo velmi nepříjemné zjištění, Zatímco ZTE prezentovalo v Barceloně model Blade II jako velmi dobře vybavený Android střední třídy, který měl nabídnout 1GHz procesor, podporu NFC, 5Mpx fotoaparát a dokonce Android 4.0 ICS, realita je nyní jiná. Bohužel totiž nakonec ICS chybí a musíme se spokojit se standardním Androidem 2.3 Gingerbread a na NFC se také nedostalo. I tak se však jedná o velice atraktivní výbavu, především přihlédneme-li k ceně přístroje

Ovšem čekalo na nás jedno nemilé překvapení. Hned první den se telefon sám od sebe 4x restartoval. Nainstalovali jsme aplikace Wunderlist, Skype, Jízdní řády, Google+ a In-počasí. Žádná z nich však na pozadí neběžela, důvod proč se telefon restartoval, byl pro nás záhadou. Jeden den byl klid, ale další den se situace 2× opakovala - zkrátka jsem telefon vytáhl z batohu a opět po mně chtěl PIN SIM karty.

V tuto chvíli opravdu vážně uvažuji o tom, že do ZTE Blade II nahraji CyanogenMod, ale to by poté recenze nebyla objektivní. Budu tedy muset doufat, že se Blade II nějak vzpamatuje a podobná situace se nebude opakovat. Telefon je přeci stále ještě na telefonování a pokud se samovolně restartuje a člověku se následně nikdo nedovolá, ztrácí takové zařízení jednu ze svých základních funkcí.

Kdyby nebylo ZTE Blade II tak nestabilní, pěli bychom jinak téměř samou chválu. Displej je krásně jemný a má slušné podání barev. Fotoaparát nabízí automatické ostření, nechybí přední kamerka pro videohovory ani slot na paměťové karty. Inu...uvidíme jak si ZTE Blade II povede v našem testu. Vaše dotazy můžete pokládat v diskuzi pod článkem, odpovědi se budeme snažit zařadit do recenze nebo přímo v diskuzi zodpovědět.

Technické parametry ZTE Blade II

Kompletní specifikace
Konstrukce115 × 58 × 10,9 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 200 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012,
Diskuze ke článku
blue.sun
Nejspis mate vadny kus,tohle chovani by odpovidalo hardwarove chybe,treba vnitrni pameti nebo neceho podobneho.
securidcz
Tak zkuste i jinou SIM a žádné aplikace jiné tam neinstalujte.
Má ZTE nějakou notifikaci zmeškaných událostí ?
securidcz
A ještě dotaz co se stalo p. Pospíšilovi ?
securidcz
Ještě k videu: tam se hovoří o Backup&Restore, že umí Google zálohovat i SMS a to bych řekl že neumí nebo ano?
Má telefon auto regulaci jasu ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze