Zručný youtuber prozradil, jak do iPhonu 12 vměstnat druhou nanoSIM

1
Zručný youtuber prozradil, jak do iPhonu 12 vměstnat druhou nanoSIM
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Autorem návodu je Hugh Jeffreys
  • Do americké verze iPhonu 12 nainstaloval náhradní díl z čínského modelu

Absence Dual SIM či podpory paměťových karet jsou jen jednou z mnoha důvěrně známých vlastností iPhonů. Většině uživatelů vynahradí regulérní slot pro dvojici SIM karet podpora eSIM jako bonus k jediné fyzické nanoSIM. Pro úplnost uveďme, že existují také verze iPhonů pro vybrané trhy v Asii, které skutečně disponují regulérním slotem na dvě (fyzické) SIM karty. Youtubera a velkého propagátora iniciativy Right to Repair, Hugha Jeffreyse, proto napadlo zkusit proměnit americkou verzi iPhonu 12 se slotem na jednu fyzickou SIM kartu na verzi s podporou dvou SIM karet.

Pro tento experiment si Hugh nejprve objednal duální SIM slot, jakožto náhradní součástku pro čínskou verzi iPhonu 12, která ho vyšla na 24 dolarů, tedy přibližně 500 korun. Součástí balení byl kromě slotu rovněž samotný „šuplíček“ a nástroj pro vysunutí. Poté již následovala hlavní část „přeměny“ ve formě instalace nového dílu. Jak se ukázalo po odstranění zadního krytu, přístup k slotu je snadný, neboť se nachází hned pod skleněnými zády a samotná výměna je relativně nenáročná. Nově nainstalovaný šuplíček obsahuje piny nejen na jednu, ale hned na dvě SIM karty otočené zády k sobě.

Hlavní otázkou tak pro experimentátora Jeffa bylo, jak si s novým slotem poradí software telefonu, který k jeho překvapení bez problémů rozpoznal sekundární fyzickou SIM kartu, avšak odstranil možnost využití eSIM. Youtuberovi se tak podařilo úspěšně nainstalovat slot na duální SIM do americké verze iPhonu 12, která jako jediná na světě podporuje rychlé 5G mmWave. Vzhledem k pozornosti, kterou svým experimentem vzbudil, je dost možné, že Apple takovouto výměnu velmi brzy softwarově zakáže. Pro uživatele, kteří si nedělají hlavu se ztrátou záruky a chtějí mít z iPhonu Dual SIM smartphone, to však může být zajímavé řešení.

Technické parametry Apple iPhone 12 256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,7 × 71,5 × 7,4 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,1" (2 532 × 1 170 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A14 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 14
Akumulátor2 815 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostříjen 2020,
Diskuze ke článku
Martin Vrábel
Martin Vrábel
Takúto výmenu robím bežne. Je nutne ale zmieniť, že to ide len na iPhony, kde SIM card reader nie je integrovaný na základnej doske (ako napr. v iPhone se 2020, iPhone X, XS, XS max, 11 pro, 11 pro max, 12 mini). A samozrejme sa mierne zhorší vydrž na batériu. Ale inak dual nano SIM iPhone je pecka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze