Samsung Galaxy S5 unikl, máme další snímky! (4x aktualizováno)

Nová vlajková loď jihokorejského Samsungu se odhalí již za pár hodin, my už však víme, jak bude vypadat! Podívejte se na první živé snímky vlajkové lodi od Samsungu pro tento rok.

Aktualizováno 24. 2. 2014 - kompletní odhalení vzhledu

Samsungu se docela dařilo uhlídat svůj nejnovější přírůstek - model Galaxy S5, tedy až do teď. Krátce před oficiálním představení Galaxy S5 se můžeme podívat na živé snímky nové vlajkové lodi pro tento rok. Jak si můžeme povšimnout, zadní kryt je opět z plastu, nabízí však zajímavou „děrovanou“ strukturu. Potvrdily se i informace o voděodolnosti (IP67) a o snímači otisků prstů. Baterie nabídne kapacitu 2 800 mAh, fotoaparát rozlišení 16 Mpx. Displej by měl s největší pravděpodobností nabídnout úhlopříčku 5,25 palců, rozlišení však zůstává prozatím otázkou - je možné, že rozlišení 2560 × 1440 si Samsung ponechá až pro některý z následujících modelů.

Samsung Galaxy S5

Aktualizováno 23. 2. 2014 - první video?

Necelých 24 hodin nás dělí od představení Galaxy S5 v Barceloně a na internetu se objevilo první video, které ho pravděpodobně zachycuje. První dojmy z hodinek Gear 2, které byly představeny už dříve oficiálně, by samo o sobě bylo poměrně zajímavé, na pozadí za hodinkami ale leží trojice telefonů v různých barevných variantách a velmi pravděpodobně jde právě o Galaxy S5. Pokud to je skutečně pravda, je vidět, že design se opravdu oproti Galaxy S4 příliš nezmění.

Aktualizováno 19. 2. 2014 - snímač otisků prstů

Po vzoru Applu a HTC přidá i jihokorejský Samsungu do své chystané vlajkové lodi Galaxy S5 snímač otisků prstů. Ten nebude podobně jako u HTC na zádech telefonu, ale po vzoru iPhonu 5S v tlačítku Home. Nepotvrzují se tak předchozí spekulace, že snímat otisky prstů bude možné u Galaxy S5 přímo na displeji.

S informací přišel server SamMobile, kterému přítomnost snímače otisku prstů potvrdil důvěryhodný zdroj. Na rozdíl od iPhonu 5S, kde stačí prst k tlačítku Home, pod kterým se snímač otisků prstů skrývá, prst přiložit, ten u Samsungu by se měl podobat spíše snímačům použitým u počítačů, kde je nutné přes něj několikrát prstem přejet.

Samsung nicméně nevyužije otisky prstů pouze pro odemykání, ale nabídne hlubokou integraci snímání do systémů. Zaregistrovat bude možné až osm prstů. Jeden bude povinně sloužit k odemykání telefonu, ale ke zbylým sedmi otiskům si uživatel bude moc přiřadit různé akce. Otiskem prstu bude možné spouštět libovolné aplikace, přihlašovat se na různé internetové stránky nebo aktivovat nový soukromý mód a soukromé složky, které tahem prstu skryjí obsah v telefonu před dalšími uživateli. Kromě otisků prstů bude vše pro jistotu ochráněn i PINem, takže se nemusíte obávat, že byste se nedostali do telefonu po ztrátě prstu.

Nový Samsung Galaxy S5 bude představen na tiskové konferenci 24. února v rámci veletrhu MWC 2014 v Barceloně. Redakce mobilenet.cz bude samozřejmě u toho a přinese vám nejčerstvější informace z první ruky.

Původní informace z 11. 2. 2014

O Samsungu Galaxy S5 jste již velmi pravděpodobně slyšeli mnoho. Spekuluje se o tom, že se dočkáme dvou různých variant, stejně tak o vymoženosti jménem čtečka otisků prstů. Víme však s jistotou pouze fakt, že na 24. únor plánuje Samsung akci Unpacked 5, na které bychom se právě modelu Galaxy S5 měli dočkat.

Samsung Galaxy S5

Dnes se však na internetu objevila fotografie, na které se údajně nachází část krabice Samsungu Galaxy S5. Shodou okolností ta část, kde se výrobce chlubí klíčovými parametry. Můžeme tak vidět, že by novinka měla nabídnout 5,25palcový SuperAMOLED displej s rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. O pohon operačního systému Android 4.4.2 KitKat se postará čtyřjádrový procesor s taktem 2,5 GHz, velmi pravděpodobně půjde o Snapdragon 800. Očekávaná je pak 3GB operační paměť RAM. Krabice dále prozrazuje přítomnost baterie s kapacitou 3 000 mAh nebo 20megapixelového fotoaparátu. Dříve se spekulovalo o 16 megapixelech, nicméně rozuzlení může přinést poměr stran. 20 megapixelů odpovídá poměru 4:3, přičemž poměr 16:9 dá „jen“ 16 megapixelů. Záznam videa má být umožněn v kvalitě 1080p, což je poněkud málo, neboť například Galaxy Note 3 dokáže nahrávat ve vyšším rozlišení.

V další výbavě pak dle očekávání figuruje GPS s GLONASS nebo LTE kategorie 4 s možností stahování až rychlostí 150 Mb/s. Zda-li krabice opravdu patří k modelu Galaxy S5 se zatím neví a definitivně se vše dozvíme až 24. února večer na akci Samsung Unpacked 5, které se redakce mobilenet.cz samozřejmě bude účastnit.

Zdroje: samsunggalaxys5.nl, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Matt
specifikacie nic moc extra, iba povinny upgrade, ale ak to bude kovove a za rozumnu cenu, tak ma sancu. Ak bude dizajn a prevedenie totozne s S4 tak ich v tej firme lutujem.
Lukes
Tohle nikam nespěje... Výkonu na rozdávání ale baterka stále 3000mAh. Věcné zvětšování displejů s nesmyslným rozlišením, foťáky budou mít za chvíli 150 megapixelů jen kvůli tomu aby si lidi řekli to je hodně dobrej foťák když ma takový rozlišení. Hold dneska lidi koukaj na čísla.... Kdyby radši vyvinuli baterii s týdení vydrží a dali to do mobilu s 4,3 displejem a se slušnou vybavou...
Maroš
Nie je maximálny takt Snapdragonu 800 2,26 GHz?
Tom_82
Pokud jsou tohle skutečné finální specifikace, tak to bude propadák. Prakticky je to jen "kosmeticky vylepšený" model G2 od LG.
Nejen, že bude tradičně stát 15 tisíc (a možná i více), ale ještě je v něm ten příšerný displej Amoled. S rostoucím rozlišením se tyto displeje dost vypalují, u S4 jsem měl značně vypálenou horní stavovou lištu už po 5-6 měsících.
Kdo chce ušetřit, doporučuji LG G2. Kdo chce novinku a pořádnou pecku, doporučuji počkat na LG G3. Měl jsem všechny možné S-ka od Samsungu, ale LG G2 je všechny strčilo do kapsy. A podobně vidím i S5 vs G3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze