Samsung Galaxy S5 možná opravdu ve dvou variantách?

7

V posledních týdnech a měsících není takřka dne, abychom neprobírali budoucí vlajkovou loď jihokorejského Samsungu. Od Galaxy S5 se očekává mnohé, proslýchá se navíc, že Samsung chystá levnější a dražší variantu své chystané novinky. Nyní se však zdá, že dvě plánované varianty se od sebe budou vcelku výrazně odlišovat.

Spekulace rozpoutal známý benchmark test AnTuTu, ve kterém se nyní objevily dvě varianty, které by měly spadat pod Samsung Galaxy S5. Na tom samotném by nebylo nic neobvyklého. Jenže obě varianty se od sebe poměrně významně liší.

Začněme variantou s kódovým označením SM-G900R4. Ta nabídne čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s taktem 2,5 GHz a 3 GB RAM. Dále nabízí grafickou akceleraci Adreno 330 a interní paměť 32 GB. Displej by měl disponovat vysokým rozlišením 2560 × 1440 pixelů. Fotoaparát by pak měl disponovat rozlišením 16 megapixelů.

Druhá varianta nese označení SM-G900H. Ta naopak nabídne osmijádrový procesor Exynos 5422 s taktem 1,5 Ghz a 2 GB RAM. Grafickou akceleraci obstará ARM Mali-T628. Interní paměť pak bude jen 16 GB a displej nabídne „jen“ FullHD rozlišení. Fotoaparát by měl nabízet rovněž 16 megapixelů.

Otázkou nyní zůstává, zda-li se opravdu dočkáme dvou variant a zda se budou opravdu výrazně odlišovat. Spekuluje se o tom, že dvě rozdílné varianty budou pro různé trhy. Vše se oficiálně potvrdí až 24. února, kdy se Samsung Galaxy S5 pravděpodobně v Barceloně představí.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Asi to tak bude ale podle mě bude mít "ta lepší varianta" Snapdragon 805.
Maroš
Nechápem význam lacnejšej varianty. Nedávno predstavil výkonnejšiu varianctu S4 so Snapdragonom 800. Zvyšná výbava je potom takmer totožná
Pf
Ja se tesil, ze ta druha varianta nebude mit Android, ale trebas TIZEN nebo cokoliv jineho nez Android
jirka
No jo, dvaceti jádro tam naserte... To fakt už nechápu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze