Samsung Galaxy S5: senzor otisků prstů a 21Mpx fotoaparát?

32

Představení jednoho z nejočekávanějších modelů roku 2014, nové vlajkové lodi Samsungu, Galaxy S5, se blíží mílovými kroky, není proto překvapivé, že přibývá úniků, týkajících se právě tohoto zařízení. A s čím se tedy Samsung vytasí? Očekávat můžete kromě samozřejmých špičkových hardwarových parametrů i například stále populárnější čtečku otisků prstů nebo 21megapixelový fotoaparát.

Nejdříve začněme s fotoaparátem. Fotografie, která jím prý byla pořízena, není sama o sobě nijak zajímavá, tudíž všechny důležité informace pochází z EXIF dat. Rozlišení snímku je 5312×2988 (16Mpx) při poměru stran 16:9. Při poměru stran 4:3 bychom se následně mohli dočkat až 21megapixelového rozlišení, čímž by se Galaxy S5, alespoň hodnotou rozlišení, vyrovnal třeba vlajkové lodi Sony, Xperii Z1.

Tweet výše poté pochází z proslulého účtu evleaks. Pokud podle názvu .apk souboru tušíte přítomnost čtečky otisků prstů, hádáte správně. Podle autora tento soubor pochází právě ze Samsungu Galaxy S5 a i když se nedávno spekulovalo, že novinka nakonec čtečku obsahovat nebude, nyní opět ožívají naděje, že přeci jen přítomna bude. Je také dost pravděpodobné, že Samsung zvažuje obě možnosti a pokud se nepodaří čtečku implementovat natolik kvalitně, aby byla důstojným konkurentem pro tu v iPhonu 5s, rozhodne se Samsung možná raději pro variantu bez čtečky. Jak tomu bude se dozvíme již za několik málo týdnů. Samsung by měl svou novou vlajkovou loď představit na samostatné akci na jaře, pravděpodobně v březnu či dubnu. Zda tedy dojde na zahnutý displej, kovové tělo či třeba právě čtečku otisků prstů, se dozvíme brzy.

Zdroje: talkandroid.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Pepa Novak
Pepa Novak
Nemate nic jineho na praci jen ze kdo koho kopiruje. Co budete delat az bude mit appl 4,7 displej jsem zvedav jestli applataci budete psat ze appl kopiruje velikost displeje .
lendelos
Ach ten samsung, 20 Mpx, lebo tolko ma Sony, Ctecku prstu, pretoze to ma Apple... :D Na smiech... ako moze byt toto najlepsi android? :D mimochodom to je jasne ze tu ctecku neimplementuju natolik kvalitne ako apple :D
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Ľudia, vám sa nikto nezavďačí :) To aj Nokia potom kopíruje od Sony, lebo prišli s 20Mpx a HTC od Apple lebo pridali čítačku... Vykašlite sa už na to kto kopíruje od koho a chápte to tak, že tie mobily budú zas o niečo vybavenejšie. Ak takú výbavu nepotrebujete, stále môžete kúpiť strednú triedu, ktorá nebude mať toľko funkcií ;)
mental.disease
21 MPx je viac ako 20,7 MPx :-))

Teraz vážne, pravdepodobne to opäť bude mať snímač od Sony Exmor RS®..
A znova to, ale bude fotiť lepšie ako Sony, bohužial...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze