Znáte značku Wiko? Jejich modely View Go, View Lite a View Max dorazí také k nám

6
Znáte značku Wiko? Jejich modely View Go, View Lite a View Max dorazí také k nám
  • Veletrh MWC 2018 není pouze o největších výrobcích jako Samsung, Sony, Huawei a podobně
  • Mnoho méně známých výrobců využívá právě MWC pro svůj kontakt s novináři a zákazníky
  • Jednou z takových značek je také Wiko, které se chlubí francouzským designem
  • Jejich zařízení spadají do střední třídy a zajmou povedeným zpracováním a aktuálním OS

Značka Wiko paradoxně není ve světě úplně neznámá, na mnoha trzích se jedná už o známého výrobce a ve Španělsku například sponzoruje fotbalové kluby v nejvyšší soutěži. Český uživatel se však s touto značkou moc nemá šanci potkat, ale to se možná již brzy změní. Zástupci značky nám totiž potvrdili, že nové modely představené na MWC 2018 by se měly dostat také do Česka.

Wiko View Go

Základním modelem řady View je View Go. Po designové stránce se jedná o velice sympatický kousek s velmi dobrým zpracováním. Cenovka by se měla pohybovat kolem 3 tisíc korun a tomu samozřejmě odpovídá také výbava. Ta obsahuje například 5,7palcový HD+ displej s poměrem stran 18:9, čtyřjádrový procesor Mediatek, 2 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti nebo 3 000mAh akumulátor.

Wiko View Go

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px
Procesor
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh

Wiko View Lite

Pomyslná střední příčka v řadě View patří modelu View Lite. Ten se stejně jako jeho sourozenci po designové stránce opravdu povedl, má moc hezké zpracování a velmi kvalitní HD+ displej s úhlopříčkou 5,45 palců. Potěší prakticky čistý Android 8.0 Oreo, i když vnitřní výbava už je malinko slabší.

Hlavní slovo má čtyřjádrový procesor Mediatek, 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti. Baterie s kapacitou 3 000 mAh je shodná jako u View Go, ale polepšil si naopak přední fotoaparát, který má rozlišení 16 Mpx. Cenovka tohoto telefonu by se měla držet pod hranicí 4 tisíc korun.

Wiko View Lite

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,45" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px
Procesor
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh

Wiko View Max

Nejvyšším nově představeným smartphonem řady View je View Max, ačkoliv v celé řadě stojí spíše uprostřed. Milovníky velkých displejů jistě potěší 6palcový HD+ displej s poměrem stran 18:9 a solidní 4 000mAh baterie. Výbava zahrnuje také čtyřjádrový procesor Mediatek, paměť si však polepšila na 3 GB RAM a 32 GB prostoru pro data.

Zpracování a design View Max je také velmi dobré, i když v ruce bohužel nepůsobí tak příjemně jako levnější sourozenci. Cenovka by se měla zastavit pod hranicí 5 tisíc korun, což je už trochu méně atraktivní nabídka, než v případě mnoha jiných telefonů na trhu.

Wiko View Max

Rozměry? × ? × ? mm, 171 g
DisplejTFT IPS, 6" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6739,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSD
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Carda
Zase další nudloidní mobily se čtečkou na zádech. Celé letošní MWC je opravdu jen ve znamení nudlí a čteček na zádech to je tedy výběr.
Rrr
K cemu tyle no name znacky telefonu, kdyz je trh zaplaveny tolika modely. Urcite budu chtit neco takovyho.
LUTZ

Recenze fajn. Pozor na partnera SMARTY.CZ, dělají si tady reklamu. Prodejce SMARTY.CZ jsou již delší dobu podvodnou firmou s prodejem telefonů, tabletů. Výrobky vědomě prodávají se skrytými vadami. Jakmile budete mít problémy s reklamací u této společnosti a nebude zapříčiněna Vaší chybou, ale skrytou vadou výrobku. Nic od nich nedostanete, pouze s Vámi budou hrát hru na schovávanou a přehazovat si Vás jako horký brambor mezi obchodem SMARTY.CZ a pojišťovnou, budou hrát o čas, aby Vaše záruční doba rychle uplynula. Zároveň upozorňuji, neplaťte u nich navíc pojištění telefonu, nic Vám nedají - servisní opravny mají podplacené již předem. Raději si připlaťte korunu navíc a kupte si telefon např.: u Alza.cz nebo u jiných ověřených obchodníků. Dále firma SMARTY.cz negativní hodnocení zákazníku úmyslně maže.... Hezký den.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze