První dojmy z Huawei nova 3 s obřím displejem

18
První dojmy z Huawei nova 3 s obřím displejem
  • Huawei nova 3 se chlubí velkým a protáhlým 6,3palcovým displejem s Full HD + rozlišením
  • Zaujme také 4 fotoaparáty nebo velmi hezkým zpracováním
  • Telefon jde do prodeje 1. září, jeho cenu zatím neznáme

Huawei nova 3 – první dojmy

Do redakce nám dorazil další nový telefon, tentokrát značky Huawei. Je jím nova 3, který se na první pohled vyznačuje obřím displejem s uhlopříčkou 6,3 palce. To je nepochybně první věcí, které si na telefonu všimnete, tak u ní začněme. Jde o IPS zobrazovač v poměru stran 18,5:9 s rozlišením Full HD+, tedy 2 340 × 1 080 pixelů. Na vrchní straně nechybí také výřez, ve kterém sedí hned dvojice fotoaparátů. Výřez jde také v nastavení schovat, jenže okolní černá bude vždy trochu světlejší, takže si přechodu všimnete. Zmiňme ještě, že displej nabídne krásné syté barvy a dostatečný jas, i když přímé letní slunce už může zhoršit čitelnost.

Telefon má hned čtyři fotoaparáty. Dva na přední i zadní straně. Vpředu se nachází hlavní 24Mpx snímač pro vaše selfie fotografie a vedle něj je ještě sekundární 2Mpx snímač, který pomáhá s hloubkou ostrosti, pokud si zapnete portrétní režim s rozmazaným pozadím. Aplikace nabízí i speciální světelné efekty, které se snaží simulovat třeba focení ve studiu, výsledky jsou ale spíše špatné. Na zadní straně se nachází barevný 16Mpx fotoaparát a k němu ještě 24Mpx monochromatický, díky kterému jsou fotky ostřejší. Zapomeňte tak třeba na teleobjektiv, jak to nabízí jiní výrobci.

Kladně musím hodnotit i provedení telefonu. Rám je vážně pevný, neprohýbá se a v ruce zařízení působí opravdu příjemně. Na svou velikost a hmotnost 166 gramů nepůsobí ani nijak těžce. Zadní strana je lesklá a snadno na ní ulpívají otisky prstů. Takže i když vypadá krásně na pohled, připravte se na časté čištění. My jsme měli k dispozici fialovou variantu, která se nadmíru povedla. Barva přechází ze sytě modré do fialové a pod různými úhly si všimnete i hezkého lámání světla.

Za zmínku také stojí 3D Qmoji, čímž Huawei odpovídá na animované emotikony Applu a Samsungu. Telefon skenuje váš obličej a emotikon přesně kopíruje jeho pohyb a mimiku. Tímto způsobem můžete vytvořit zábavná videa nebo animované gify. Faktem je, že během testování nebylo snímání zcela přesné. Problém má telefon hlavně v případě brýlí, ale ani po sundání nebyl výsledek 100%. To se však může po aktualizaci změnit. Telefon jsme testovali ještě před vydáním.

Procesorem je osmijádrový Kirin 970 s funkcí GPU Turbo, tedy to nejlepší, co nyní může Huawei nabídnout. To doplňují 4 GB RAM a 128GB interní úložiště. Systémem je samozřejmě Android 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI 8.2. O výdrž se stará baterie s kapacitou 3 750 mAh. Prostředí je rychlé, aplikace se spouští okamžitě a bez problému si zahrajete i nejnáročnější hry. Problém telefonu nedělá ani chod více aplikací zároveň. Chválím také za rychlou připravenost fotoaparátu.

Fotografie z telefonu

Na spodní straně se nachází reproduktor, vprostřed USB-C pro nabíjení a přenos souborů a nezapomnělo se ani na 3,5mm jack pro sluchátka. O bezpečnost se pak stará jak čtečka otisků prstů na zadní straně, tak přihlašování pomocí rozpoznání obličeje. Obě varianty jsou rychlé a spolehlivé. Konektivita je kompletní, nechybí NFC, Bluetooth 4.2, GPS, Wi-Fi ani LTE.

Telefon vyjde již 1. září, cenu však zatím neznáme. Huawei přislíbil, že ji oznámí již během srpna, o čemž vás budeme ihned informovat.

Technické parametry Huawei nova 3

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 73,7 × 7,3 mm, 166 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 970, CPU: 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:24 hodin
Dostupnostzáří 2018, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
Rik
Se zájmem jsem si přečetl osobní uvahy a prohlédl fotografie.

Nova3 má vynikající fotoaparát, výborné snimky, je znát, že to je stejný fotoaparát jako Honor 10.????

Zato Olympus, kterým jsou fotografované ostatní snimky, fotí otřesně. ????
Brrrr
Jinak pěkný telefon opět zazdí výřezem. Prvotřídní hnus.
fryy
keby som nemal 2 týždne starý honor 10, tak do neho idem.
Carda
Další nudle s výřezem ten huawei to opravdu jede ve velkém a dokonce výřez zvětšil aby tam náhodou nebylo moc té lišty :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze