Zkušenosti se Siemensem M65
recenze

Zkušenosti se Siemensem M65

11

Siemens M65 je zajímavý především díky svému provedení. Je jako pancéřovaný Bentley mezi běžnými luxusními vozy. Siemens v něm skloubil vyspělé funkce a prostředí s téměř neporušitelnou ochranou.

Softwarová výbava je téměř identická s momentálním funkčně nejlepším modelem Siemens S65. Oproti němu M65 pouze nepodporuje paměťové karty a Bluetooth.

Displej

Jedinou hardwarovou podobnost můžeme nalézt v displeji, který je opravdu veliký a zároveň nejzranitelnější místo telefonu. Displej zobrazuje na ploše 31 × 42 mm obraz v rozlišení 132 x 176 pixelů. Pokud si to představíme v praxi, dostaneme opravdu rozměrný, avšak díky nižšímu rozlišení hodně hrubý displej. Pro mě jako člověka zmlsaného z jemného displeje Sony Ericssonu K700i to bylo velké zklamání. Po čase si jsem si na něj ale zvykl a neviděl bych zde výraznější nedostatek.

Konstrukce

Zbytek telefonu je tvořen z tvrdých plastů kombinovaných měkčenou gumou. Celé tělo telefonu je potom sevřeno v jistém objetí kovového rámu. Ten výrazně zpevňuje celý telefon a zabraňuje případnému odpadnutí krytu baterie při tvrdém dopadu. Tím se dostáváme k věci, která mě u jinak precizního provedení telefonu dosti zaskočila. A tou je umělohmotná pojistka, která uchycuje kryt baterie a kovový rám. Ta se totiž velice snadno při častém používání může ulomit a celá pevnost konstrukce je tatam. Telefon je tedy velice nevhodný pro lidi, kteří jsou zvyklí často vyměňovat SIM karty.

Fotoaparát

Na zadní straně se nachází VGA fotoaparát. Ten je schopen pořizovat celkem kvalitní fotografie až v VGA rozlišení (640 x 480 px). Jak jsem již zmínil, pořízené fotky jsou celkem kvalitní, mají však značně červený nádech i při minimálním zhoršení světelných podmínek. Samozřejmostí je také pořizování videozáznamu ve formátu 3gp.

Objektiv fotoaparátu můžete skrýt pod gumový kryt. Pokud však vyrazíte třeba do města a budete předpokládat, že se s ním nebudete válet prachu a v bahnu, můžete použít elegantní kroužek. Ten ovšem i při mírném pádu upadne a musíte ho znovu nasadit.

Klávesnice

Klávesnice má celkem standardní rozložení a píše se na ní také vcelku pohodlně. Výhrady bych měl pouze k joysticku. Je dosti úzký a jeho povrch je i při mírném zapocení prstu kluzký. Navíc je z mého osobního pohledu příliš tvrdý. Velký nedostatek bych zde ale také neviděl. Na joystick jsem si za pár dní zvyknul.

Siemens M65 Siemens M65 Siemens M65 Siemens M65 Siemens M65

Prostředí telefonu

Prostředí a systém ovládání se nijak od zbytku Siemensů řady 65 neliší. Nabízí přehledné rozložení do matice v hlavní nabídce a textové rozložení v podnabídkách. K dispozici je bezproblémový telefonní seznam, kalendář, správce souborů v telefonu a další standardní funkce. K ovládání telefonu a jeho funkcím bych žádné výhrady tedy neměl.

Závěr

Siemens M65 je opravdu vydařený kousek. Primárně je určen pro náročné uživatele, kteří se nechtějí strachovat, že se jim při sportovních, či jiných aktivitách něco s jejich miláčkem stane. Bez starostí si ho můžete vzít třeba na vodu nebo na vyjížďku na kole do lesa. Navíc je k telefonu k dispozici takzvaný Bike-o-Meter. Pomocí něj přiděláte telefon ke kolu a máte tachometr. (Více o něm se dočtete v tomto článku.)

Až na pár drobností můžu Siemens M65 s čistým svědomím doporučit každému, kdo požaduje odolnost a vyspělé funkce.

Telefon k recenzi zapůlčil Siemens

siemens-m65
Klady
  • velká odolnost
  • velký displej
  • výbava
Zápory
  • zámek baterie
  • horší joystick
Diskuze ke článku
Vladimír Cikryt
Je možno sehnat umělohmotnou pojistku která uchycuje kryt baterie k Siemensu M65
Jan Pospíšil - redaktor
Obávám se, že pojistka samostatně sehnat nepůjde. Alespoň jsem nenašel žádný český internetový obchod, který by ji nabízel. Nicméně můžete zkusit kontaktovat některý z autorizovných prodejců Siemensu:
http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,2241,cz_cs_0_130853_rArNrNrNrN,00.html.
Honza
Je možné si někde stáhnout ovladače na PC přes USB datový kabel do M65?
Peggy
Tu pojistku můžete objednat na http://www.dilynamobily.cz/shop/detail.php?produkt_id=901&id=&podkat=

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze