Zájem o skládačky od Samsungu na domácím trhu mezigeneračně ochladl

9
Zájem o skládačky od Samsungu na domácím trhu mezigeneračně ochladl
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Předobjednávky na domácím (jihokorejském) trhu výrobce jsou mezigeneračně o 10 % menší
  • Vyšší zájem však projevila klíčová skupina mladých zákazníků
  • Nejpopulárnější barvou je stříbrná „Silver Shadow“

Nedávno představené ohebné novinky z portfolia společnosti Samsung dnes oficiálně vstupují do prodeje a vy se již brzy můžete těšit na podrobnou recenzi véčka Galaxy Z Flip6 i „tabletu“ Galaxy Z Fold6. Jako každý rok přitom i letos Samsung motivuje zákazníky k nákupu širokou nabídkou různých bonusů, ať už se jedná o speciální záruku, výkupní bonus či třeba možnost získat zlevněné příslušenství. A ačkoliv neznáme čísla pro český trh v kontextu předobjednávek, díky jihokorejskému magazínu Korean Herald víme (či se alespoň můžeme domnívat), jak se tzv. foldables od Samsungu vede v rámci předobjednávek na důležitém domácím (jihokorejském) trhu.

Podle uvedeného zdroje přitom situace není zrovna růžová, i když na druhou stranu ani vyloženě špatná. Samsung podle všeho ke dni publikování článku na zmíněném serveru obdržel 910 000 předobjednávek na Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 (kombinovaně), což je přibližně o 10 % méně než tomu bylo u předešlé řady s číslovkou 5. Navzdory zmíněným číslům ale vše není tak docela negativní, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle všeho se totiž Samsungu tentokrát podařilo oslovit mladší zákazníky (cca 20 až 30 let), kteří nyní představují cílovou skupinu, na kterou se Samsung soustředí. Jejich předobjednávky tvoří ze zmíněného objemu zhruba polovinu, což je o 43 % více než tomu bylo u minulé série. A jak si vede Galaxy Z Fold6 v porovnání s cenově dostupnějším véčkem Galaxy Z Flip6?

Favoritem Jihokorejců je v tomto případě kompaktnější a levnější Samsung Galaxy Z Flip6, který si předobjednalo 60 % zájemců (zhruba 546 000 zákazníků), zatímco na Galaxy Z Fold6 připadlo zbývajících 40 % (364 000 zákazníků). Pozitivní je rozhodně fakt, že oproti předešlé generaci skládaček si tentokrát z celkového objemu předobjednávek zvolilo dražší Galaxy Z Fold hned 40 % zákazníků, zatímco v minulém roce jen 30 %. Pokud bychom se dočkali v příštím roce stejného vývoje tohoto trendu, bylo by předobjednáno 50 % Z Flipů a 50 % Z Foldů. Dodejme, že podobný trend (tedy obecně větší zájem o Galaxy Z Flip než o Galaxy Z Fold) nám dříve potvrdil i zástupce společnosti pro český trh, lze tedy předpokládat, že v České republice by mohl být poměr podobný či ještě více nakloněn skládacímu véčku.

Letošní lehčí a tenčí telefony s vylepšenou přenositelností se zdají být klíčovým faktorem, který oslovuje mladé lidi,“ uvedl pro Korean Herald zástupce společnosti Samsung. Na závěr dodejme, že nejpopulárnější barvou pro oba dva modely v Jižní Koreji je stříbrná „Silver Shadow“.

Samsung Galaxy Z Fold6

Rozměry153,5 × 68,1 × 12,1 mm, 239 g
DisplejAMOLED, 7,6" (2 160 × 1 856 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor4 400 mAh

Samsung Galaxy Z Flip6

Rozměry85,1 × 71,9 × 14,9 mm, 187 g
DisplejAMOLED, 6,7" (2 640 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB / 512 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Za to může Ben. Včera se přiznal, že to nekupuje.
Josef Kubeš
Bohužel nic nového tato generace nepřinesla. Čekal jsem větší změny, hlavně v rozměrech Foldu.
Martin Jeřábek
No největší změny budou až u 10.gen, další gen ještě polehku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze