Začíná berlínský veletrh IFA 2016: přehled očekávaných novinek

14

Tradiční berlínský veletrh IFA klepe na dveře a již zítra se konají první tiskové konference. Opět se můžeme těšit na příval novinek od mnoha světových značek. Značnou pozornost na sebe bude strhávat především japonské Sony, jihokorejský Samsung nebo čínské Lenovo. Premiéru mezi mobilními telefony by si měla odbýt společnost TP-Link.

IFA 2016

Na letošní veletrh IFA 2016, který se již tradičně koná v německé metropoli Berlíně, opět vyráží i naše redakce, tentokrát vám novinky představí dvojice Jiří Vencl a Michal Šrajer. Těšit se tak můžete na opravdu bohaté zpravodajství, spousty prvních dojmů, fotografií a samozřejmě i videopohledů. Než však zítra vše vypukne, pojďme se společně podívat, na co se vlastně můžeme těšit.

IFA

Přehled výrobců a jejich tiskových konferencí řadíme chronologicky

Acer

Kdy má tiskovku?

Ve středu 31. srpna od 10:00

Na co se můžeme těšit?

Maraton tiskových konferencí odstartuje již zítra v 10 hodin dopoledne Acer. V jeho případě se však na nové smartphony příliš těšit nemůžeme. Pokud bychom se nějakého dočkali, bude to velké překvapení, které se výrobci podaří udržet pod pokličkou. Jako pravděpodobnější se jeví prezentace nových notebooků.

Acer

Asus

Kdy má tiskovku?

Ve středu 31. srpna od 13:00

Na co se můžeme těšit?

Asus už hlavní porci novinek vyčerpal při své velké tiskové konferenci během léta. Řada ZenFone 3 tak už jen čeká na zahájení prodeje. Z těchto důvodu je nasnadě, že nové smartphony se spíše konat nebudou. Naopak se zřejmě dočkáme nového přírůstku v kategorii wearables, kde se očekává představení hodinek ZenWatch 3. Ve hře jsou však i možná překvapení z řady tabletů či notebooků.

ASUS ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2 by se mohly dočkat nástupce

Samsung

Kdy má tiskovku?

Ve středu 31. srpna od 18:00

Na co se můžeme těšit?

Doby, kdy byl Samsung jednoznačně lídrem berlínského veletrhu, jsou již zřejmě definitivně minulostí. I letos byl nový Note představen s předstihem, nicméně to neznamená, že by Samsung do Berlína dorazil s prázdnou. S největší pravděpodobností se dočkáme představení minimálně jednoho nového tabletu. Naprostou jistotu pak máme ohledně premiéry nových hodinek. O pravděpodobných Gear S3 se již totiž dlouho spekuluje.

talk about 3 Samsung

Lenovo

Kdy má tiskovku?

Ve středu 31. srpna od 19:00

Na co se můžeme těšit?

Středeční den tiskových konferencí uzavře čínské Lenovo. To se bude v Německu opírat především o řadu Moto, kterou využívá po bývalé Motorole. Je tu tak možnost, že se představí očekávaný model Moto Z Play, který bude opět lákat na rozšiřující prvky MotoMods. Zcela vyloučit nelze ani představení již třetí generace hodinek Moto 360.

Lenovo Moto Z Play

Huawei

Kdy má tiskovku?

Ve čtvrtek 1. září od 10:30

Na co se můžeme těšit?

S prázdnou rozhodně nedorazí ani Huawei, který otevře čtvrteční den tiskových konferencí. Zatímco se dlouho očekávaly nové modely řady Mate, nakonec se zdá, že jejich premiéra v Berlíně neproběhne. Namísto nich by čínský výrobce mohl ukázat zcela novou řadu nazvanou Nova, ve které by se mohly objevit modely zaměřené na ženy.

Huawei

Sony

Kdy má tiskovku?

Ve čtvrtek 1. září od 13:00

Na co se můžeme těšit?

Po čtvrtečním obědě si tiskovou konferenci přichystá japonské Sony a dost možná půjde po stránce nových smartphonů o nejzajímavější událost. Zdá se totiž, že se dočkáme pokračovatele kompaktních telefonů. Model Xperia X Compact už unikl v celé své kráse a jeho nepředstavení by bylo překvapením. Současně s ním se zřejmě dočkáme i nové vlajkové lodi s označením Xperia XZ. Obě novinky by měly nabídnout výkonný procesor Snapdragon 820 nebo stereo reproduktory. Zajímavostí je, že oba telefony byly omylem odhaleny na českých webových stránkách Sony.

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact

TP-Link

Kdy má tiskovku?

Ve čtvrtek 1. září od 15:00

Na co se můžeme těšit?

Věřím, že pokud se podíváte na svůj internetový router, tak tam mnoho z vás uvidí logo TP-Link. Tento výrobce je v našich končinách známý právě výrobou routerů a modemů. Proč jej tedy zahrnujeme do tohoto seznamu? V Berlíně bychom se měli dočkat jeho prvního chytrého telefonu. Vše je však obestřeno tajemstvím a prozatím nejsou ani náznaky ohledně výbavy či vzhledu. Na vše si tak budeme muset počkat do čtvrtečního odpoledne.

Zdroje: techradar.com

Diskuze ke článku
Grill
pod logem veletrhu máte chybně uveden loňský rok "Na letošní veletrh IFA 2015"
Coohy
Myslíte, že se ukáže nějaký windows 10 mobile foun? Já v to věřím.
David Novotný
David Novotný
Jak to, že letos budou chybět Martin s Honzou? :)
Tester
Mám to u Aceru chápat tak že představí notebook s tloušťkou pod 1 cm? Proto <1 a zaroven notebook z profilu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze