Unikají další fotky Xperie X Compact a Xperie XZ (3× aktualizováno)

31

Japonské Sony je jedním z mála výrobců, kteří mají ve své nabídce výkonné telefony, jež lze ještě označit za kompaktní. Potěšující zprávou je, že bychom se měli dočkat v řadě Compact nového přírůstku.

Aktualizováno 1. 9. 2016

Jen pár hodin před oficiálním představením uniká ještě další série fotografií, na kterých si vcelku detailně můžeme prohlédnout Xperii X Compact a Xperii XZ.

Sony Xperia XZ
Sony Xperia X Compact

Aktualizováno 26. 8. 2016

Po pouhém jednom dni již máme k dispozici také alespoň některé informace ohledně výbavy. Kompaktní Xperia X Compact by měla opět disponovat displejem s úhlopříčkou 4,6 palce. Rozlišení prozatím neznáme. Pod kapotou se půjde s dobou a bude nasazen Snapdragon 820. Nejistá je také velikost operační paměti, ale předpokládá se nasazení 3 GB. Vše by mělo být doplněno baterií s kapacitou 2 700 mAh a již níže zmíněnými čelními stereo reproduktory. Poslední informace hovoří také o přítomnost nového USB-C konektoru.

Aktualizováno 25. 8. 2016 16:30

Spekulace odhalené před malou chvílí se mění takřka v jistotu. Názvy nových modelů totiž Sony omylem ukázalo na svých českých stránkách. Zachytit to stihl nizozemský server Techtastic a kromě chystané Xperie X Compact se můžeme těšit také na Xperii XZ, která bude zaměřena na fotografování. Zřejmě půjde o finální název modelu dříve známého jako XR.

Sony Xperia X Compact
Původní informace z 25. 8. 2016 15:05

Sony letos začalo plnit svou novou řadu Xperia X novými modely, přičemž všechny se již prodávají na českém trhu. Nedávno se začalo spekulovat o budoucím vlajkovém modelu Xperia XR. Při představení by jej mohla doprovodit další novinka, o které dnes slyšíme prvně. Na Twitter umístil známý únikář Evan Blass fotografii neznámého modelu od Sony a dle jeho slov má jít o Xperii X Compact.

TIP! Sony nezklamalo, připravuje Android 7.0 pro řady Xperia Z a X

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact

Bohužel nepřipojil žádné další informace a tak lze výbavu pouze tipovat, stejně tak neznáme rozměry zařízení či úhlopříčku displeje. Vidíme tak alespoň čelní stereo reproduktory, což je jistě vítaná zpráva. Pokud by novinka dostála svému jménu, zamířila by do vyšší třídy a stala by se nástupkyní současného modelu Xperia Z5 Compact. Vše se dozvíme možná již v příštím týdnu, kdy se koná veletrh IFA 2016 a Sony na něm nebude chybět. Na berlínský veletrh se samozřejmě chystá i naše redakce a vy se můžete těšit na čerstvé zpravodajství.

Zdroje: twitter.com, techtastic.nl, phonearena.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Hexagon
Tak oproti Z5C to ma o dost vacsie ramceky,co ma celkom sklamalo.
aa
jednym z mala ? lepsie povedane sony a iphone ... nikto iny nerobi "compacty"
Strášce Galaxyje
Mak to musím zavolat do Provydentu, jestli mi navýší úvěrový rámec. Vezmu si rovnou tři.
Guardian of the Galaxy
Strášce Galaxyje, spíše si zavolej doučování

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze