YouTube připravuje placenou verzi bez reklam

9

Z YouTube přišel email, z nějž lze vyčíst, že tento videoportál připravuje placenou verzi. Ta by kromě obsahu bez reklam měla nabídnout i offline přístup k obsahu na mobilních zařízeních. To s sebou přinese i velké změny pro tvůrce obsahu. O ceně se spekuluje, ale mohlo by jít o deset dolarů za měsíc.

„Vážení partneři YouTube, vaši fanoušci chtějí možnost volby. Pochopitelně chtějí sledovat to, co si sami vyberou, a to kdykoli mají chuť, na místě podle vlastní volby a na svém oblíbeném zařízení. Kromě toho chtějí, aby funkce YouTube přesně odpovídaly jejich potřebám. Během posledních měsíců jsme provedli řadu odvážných kroků, abychom jim takové prostředí dokázali nabídnout.“ Takto poměrně neurčitě začíná úvod emailu, který YouTube rozeslal svým partnerům.

YouTube

Ze zbytku emailu lze vyčíst, že až se tak stane, vznikne jakási placená verze YouTube. Pro ty, kteří si ji předplatí, to bude znamenat videa bez reklam, dostupnost stahování v mobilních zařízení (pro sledování offline) a také možnost sledovat vybraná videa, která budou mít k dispozici pouze tito prémioví uživatelé. S jejich autory se pak Google podělí o zisk z předplatného.

„Letošní rok je pro YouTube významný, neboť vstupujeme na dosud neprobádaná území. Stále se však necháváme vést touhou nabízet fanouškům žádané možnosti volby a vám přinášet potřebné zisky. Budeme-li společně úzce spolupracovat, bude naše cesta nepochybně úspěšná,“ končí email své poselství. Můžeme se tak těšit na velké změny, ať už jste divák, anebo pro YouTube natáčíte videa.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
S Adblockem to mám taky bez reklam :D.
R1S0
....co maju malo dolarov?
Patrik
Taky mám AdBlock na YT a vůbec si ne připadám blbě. A skvěle to funguje.
Marek
AdBlock funguje na 1 :-DD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze