Yoga Book s virtuální klávesnicí ve verzi s Chrome OS zřejmě nebude

2
Yoga Book s virtuální klávesnicí ve verzi s Chrome OS zřejmě nebude
  • Lenovo svůj unikátní Yoga Book s dotykovou klávesnicí prezentovalo loni na podzim
  • Verze s Androidem a Windows měla letos doplnit i varianta s Chrome OS

Na loňském veletrhu IFA 2016 Lenovo světu oficiálně představilo velmi zajímavě vypadající konvertibilní tablet Yoga Book, který oslnil dotykovou klávesnicí. Ta se jmenovala Halo a zobrazovala klávesnici na dotykové ploše. Zajímavé řešení však nebylo vhodné na delší texty, ale základní práce byla vcelku pohodlná. Od představení Lenovo prezentovalo hned dvě verze svého Yoga Booku, které se lišily operačním systémem. Klasické Windows 10 doplnila varianta s Androidem 6.0 Marshmallow.

Lenovo Yoga Book

Později se začalo spekulovat, že v roce 2017 zmíněnou dvojici doplní ještě model s operačním systémem Chrome OS. Na základně fanoušků systému od Googlu zavládlo nadšení. Lákavý konvertibilní tablet by byl pro Chrome OS možnou vzpruhou. Server Chromeunboxed však nyní přišel s informací, že varianta s Chrome OS zřejmě nikdy nedorazí do prodeje. Konkrétní důvody známé nejsou. Nabízí se však nepříliš kladné přijetí původních verzí s Androidem a Windows ze strany uživatelů. I v naší recenzi jsme kritizovali především pomalejší odezvu virtuální klávesnice. Tento neduh jinak zajímavý koncept odsuzoval k zániku.

Technické parametry Lenovo Yoga Book Windows

Kompletní specifikace
Konstrukce256 × 170,8 × 9,6 mm, 690 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 200 px)
ChipsetCPU: 4×1,44 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 4 GB, disk: 64 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory0× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: microHDMI, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor8 500 Wh, udávaná výdrž: 13 hodin
Dostupnostříjen 2016, 17 500 Kč

Zdroje: chromeunboxed.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Jasně, že nebude. Nebude ani Surface Phone, nebude Linux v telefonech, nebude Sailfish, nebude nic. Budou jen levné čínské androidy, k tomu každý rok Samsung Galaxy S... a iPhone ..., které se od svých předchůdců budou lišit jen v marginálních detailech. Tak se tam v redakci dobře bavte.
AngryT
Nechci žádný takovýhle slátaniny, kde si nic nevyměním sám... Jsem zvyklej kupovat náhradní díly a notebooky si opravovat (nebo nechávat, pokud zrovna něco neumím, velmi zde doporučuji https://www.vymena-displeje.cz/ ). Takže Yogabook rozhodně ne, když už tak Surface...!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze