Yoga Book je notebook se dvěma displeji, tablet a čtečka v jednom

9
Yoga Book je notebook se dvěma displeji, tablet a čtečka v jednom
  • Nový Yoga Book poslouží jako notebook s Windows, dotykový tablet, poznámkovník pro ruční zápisky a nakonec i čtečka knih
  • Zaujme také unikátním systémem otevírání

Nový Yoga Book od Lenova se může pyšnit mnoha zajímavými přídomky, vyvstává s nimi však otázka, zde nejde jen o přehlídku technologických možností, které však nejsou reálně použitelné. Na to skutečně odpovíme až v recenzi, nyní se na zařízení podíváme v těchto rychlých dojmech.

Yoga Book je notebook se dvěma displeji, tablet a čtečka v jednom – první pohled

Yoga Book je snad první konvertibl, který můžete pohodlně proměnit na tablet a nebude vás při tom otravovat klávesnice. Se svým 10,8palcovým displejem je to zařízení lehké a dobře přenositelné. Ale nehodí se na cesty jen díky rozměrům. Druhý displej je E-Ink a poslouží vám jako klávesnice, zápisník i čtečka knih. Jedno zařízení tak zastoupí notebook s Windows, dotykový tablet, poznámkovník pro ruční zápisky a nakonec i čtečku knih s dlouhou výdrží baterie.

Starší verze nabídla senzorickou klávesnici, kterou nyní nahradil právě dotykový E-Ink displej. Zmíněné režimy na něm rychle přepínáte. Klávesnice se používá dobře, i když mechanické klávesy stále nedožene. Použitelnější je touchpad, který dokonce podporuje gesta. Zamrzí však jeho malé rozměry – snadno z něj vyjedete a zmáčknete třeba mezerník. Určitě se také hodí čtečka otisků pro zabezpečení a nasazení USB-C. Baterie vydrží okolo 9 hodin náročného provozu.

Nejzajímavějším vylepšením je však otevírání. Konstrukce je vážně tenká a předchozí verzi nebylo snadné otevřít. Nyní stačí dvakrát klepnout na víko a notebook se sám rozevře. Jde o drobnost, která však každodenní používání výrazně zpříjemní.

Lenovo Yoga Book C930

Plnohodnotnou recenzi pro vás právě připravujeme. Odpovíme si v ní na to, zda může Yoga Book nahradit váš notebook a zda byste o něm měli přemýšlet.

Technické parametry Lenovo Yoga Book C930

Kompletní specifikace
Konstrukce260,4 × 179,4 × 9,9 mm, 775 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,8" (2 560 × 1 600 px)
ChipsetIntel Core i5 7Y54, , GPU: Intel HD Graphics 615
PaměťRAM: 4 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor36 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostříjen 2018, 25 000 Kč
Diskuze ke článku
JK
Já jsem byl spokojený už i s předchozí generací a tohle vypadá ještě lépe, takže proč ne. Na konzum a skicování návrhů za mě ideální.
Anonym
Nema podsvicenou klavesnici :(
Siíumin
Prodejní cena na českém trhu je mnohem vyšší (o 7 až 12 tisíc Kč) než je zde uvedená cena 25000,-Kč.
Se zařízením je zatím více starostí než radosti. U mého prvního LYB C930 po měsíci odešla nabíječka a kvůli tomu jsem musel celé balení odeslat na reklamaci. U mého druhého LYB C930 se druhý den po rozbalení na e-lnk displeji objevila čára, která nemizí a stále se zobrazuje, takže i druhý kus půjde na reklamaci ...
Yegor
Hnus hnusnej

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze