Xperie jako limitované edice? Prodeje extrémně klesají

36
Xperie jako limitované edice? Prodeje extrémně klesají
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Během prvního čtvrtletí Sony dodalo pouze 400 tisíc kusů nových Xperií
  • Meziročně se jedná o téměř 64% pokles

Sony dnes skrze své oficiální stránky sony.net oznámilo prodejní výsledky, přičemž nás nejvíce zajímá samozřejmě divize mobilních telefonů, respektive nově založená dceřiná společnost. Výsledky Sony rozhodně nemohou těšit, neboť za první čtvrtletí roku 2020 výrobce celosvětově dodal jen 400 tisíc kusů Xperií. Meziročně se jedná o obrovský propad o 63,7 %, kdy ve stejném období v loňském roce dodávky dosahovaly 1,1 miliónů kusů.

Je třeba říci, že s poklesem Sony předem počítalo, avšak původní odhady hovořily o 700 tisících dodaných Xperií. S čísly však zamíchala koronavirová krize, kdy zákazníci po celém světě výrazně méně nakupovali. Dodávky poklesly na velmi nebezpečnou úroveň, kdy se s trochou nadsázky z Xperií stávají vzácné kousky. Sony se bude jistě upínat k letošním novinkám a k tomu, že se podaří navýšit dodávky alespoň do řádu miliónů. V opačném případě reálně hrozí, že bude japonský výrobce muset významně přehodnotit prodejní strategii v oblasti telefonů.

Diskuze ke článku
PaliHornak
PaliHornak
Super, takže mám kusovku. Zdá sa, že to trhá žily iba spravodajským portálom. Viem, že dostane minimálne Android 11 a záplaty ešte tak 2 roky. Ako zákazník som spokojný a to je hlavné. Neverím, že o 2 roky už Xperie nebudú existovať.
Anonym
Důvody jsou jasný - cena v kombinaci s neexistujícím marektingem, jeden telefon ve střední třídě a opožděnej launch vlajek.
Anonymous
Ono se asi moc není čemu divit, když se telefony začnou prodávat snad půl roku po představení. Vůbec bych se nedivil, kdyby Samsung začal řadu Note20 prodávat dřív než Sony své Xperie. Možná se dřív dočkáme i dalších OnePlusu a iPhonů.
Carda
Já Carda postižený nudlofóbií s dutou hlavou a IQ houpacího osla bych chtěl napsat že Vám závidím všem co si můžete kupovat ty krásné Sony Xperie s displejem 21:9 už roky čumím na svůj huawei mate 10 který jsem dostal v pátý třídě základní pomocné školy za to že jsem úspěšně zvládl devítiletku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze