Xiaomi ve stopách Pixelu 4 pracuje na ovládání bezdotykovými gesty

3
Xiaomi ve stopách Pixelu 4 pracuje na ovládání bezdotykovými gesty
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkci bezdotykových gest v nedávné době nabídly Pixely 4 a 4 XL
  • Xiaomi chce pro tyto účely využít 3D ToF senzor

Ovládání smartphonů pomocí bezdotykových gest „mácháním“ rukou před displejem není žádnou novinkou. Poprvé jsme se s technologií setkali již v roce 2013 u Samsungu Galaxy S4, v roce 2019 pak tato gesta znovu oživil Google s řadou Pixel 4. Ačkoliv se tento způsob ovládání nijak zvlášť neuchytil (nepočítáme do něj poměrně běžné gesto pro pořízení selfies apod.), zdá se, že Xiaomi připravuje zařízení, které má přesně tuto funkcionalitou nabídnout.


Podle informací Skrzypeka Xiaomi pracuje na zařízení osazeném 3D ToF senzorem na čelní straně. K dispozici mají být funkce jako automatické uzamknutí, když uživatel odejde od tabletu, stejně tak automatické rozsvícení displeje při detekci jeho přítomnosti, přeskakování skladeb, pozastavení hudebního přehrávače, otáčení stránek a další. Stejný zdroj informací pak uvádí, že se zřejmě bude jednat o tablet, nikoliv o smartphone.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Mělo by se jednat o zařízení Xiaomi Pad 6 Max, a ten senzor co snímá ruku mají od LG G8 která tohle využívala což konkurence nikoliv..
Ben Ben
Ben Ben
No bezdotyková gesta sem měl na Xperii Sola a ta byla starší než S4 myslím...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze