Xiaomi uvádí sluchátka Redmi Buds 5 (Pro) s dlouhou výdrží a podporou kodeku LDAC

První dojmy
Xiaomi uvádí sluchátka Redmi Buds 5 (Pro) s dlouhou výdrží a podporou kodeku LDAC
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sluchátka slibují výdrž několik desítek hodin při zohlednění baterie v pouzdru
  • Konstrukce je plastová, ale rozhodně neurazí
  • Neschází ANC ani transparentní režim

Kromě nových telefonů řady Redmi Note 13 jsme se dnes dočkali rovněž zbrusu nových sluchátek Redmi Buds 5 (Pro). Čím vším se pokusí zaujmout?

Redmi Buds 5

Jelikož Redmi Buds 5 již testujeme, můžeme se s vámi podělit o dojmy z „unboxingu“. V miniaturní papírové krabičce najdeme kromě samotných sluchátek rovněž silikonové náušníky velikosti „L“ a „S“ (střední velikost „M“ je již nasazena na sluchátkách), manuály a USB-C/USB-A kabel pro nabíjení. Kompletně plastové pouzdro váží přibližně 40 gramů a má rozměry 61 × 50 × 24,6 milimetrů, je tedy lehké, ale také relativně kompaktní. Jedná se přitom o plastovou krabičku v matné povrchové úpravě se stříbrným logem Redmi na víku, USB-C s diodou na přední straně a párovacím tlačítkem na pravém boku.

Pouzdro disponuje velmi tenkým plastovým víkem, po jehož odklopení se objeví dvojice úhledně uložených sluchátek s dlouhým LED proužkem pod nimi. Vnitřní část pouzdra má přitom mírně odlišný barevný odstín a tvoří ji lesklý plast stejně jako samotná sluchátka. Jejich nasazení je i díky delší nožce snadné a v uchu drží bez problémů. Kromě testované modré verze „Sky Blue“ se nabízí také bílá „White“ a černá „Black“.

Zvládnou desítky hodin poslechu

Co se výdrže týče, slibuje výrobce až 40 hodin poslechu na jedno nabití při zohlednění 480mAh baterie v pouzdru a 54 mAh v každém ze sluchátek. Nabíjení pak probíhá výlučně skrze USB-C, nikoliv bezdrátově. Samotná sluchátka mají zvládnout až 10 hodin nepřetržitého poslechu.

Po zvukové stránce slibují Redmi Buds 5 schopnost potlačit okolní ruchy díky ANC až o 46 dB. Dále disponují hned třemi režimy propustnosti pro co nejvyšší bezpečnost například během jízdy na kole. Z další výbavy zaujme podpora aplikace Xiaomi Earbuds, která je kompatibilní s chytrými telefony různých značek a umožňuje personalizované nastavení potlačení hluku, ekvalizéru a další funkcí.

Redmi Buds 5 Pro

Kromě Redmi Buds 5 byl dnes uveden i model Buds 5 Pro, který však zatím nezavítal do redakce. Ten se odlišuje tím, že podporuje kodek LDAC pro vysoce kvalitní (bezztrátový) přenos zvuku, ale také výkonnější ANC se schopností snížit okolní ruch až o 52 dB. Neschází tři režimy ANC, adaptivní režim využívající umělou inteligenci a tři další režimy propustnosti. Tato sluchátka umožňují až 10 hodin poslechu na jedno nabití a celkem až 38 hodin poslechu zohledníme-li i baterii uloženou v pouzdru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze