Redmi Note 13 Pro 5G vsadilo na 200Mpx kameru s novým Snapdragonem a 5 100mAh baterii

První dojmy
15
Redmi Note 13 Pro 5G vsadilo na 200Mpx kameru s novým Snapdragonem a 5 100mAh baterii
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka disponuje stereo reproduktory i 3,5mm jackem
  • V balení najdeme 67W napájecí adaptér i pouzdro
  • Displej chrání prémiové sklo Gorilla Glass Victus

Dlouhý výčet novinek Redmi doplnil model Redmi Note 13 Pro 5G, který slibuje dlouhou výdrž díky 5 100mAh baterii i dostatek výkonu, jenž má obstarat čipset Snapdragon 7s Gen2 od Qualcommu. Jaké jsou naše první dojmy?

Unboxing: i tentokrát se vším všudy

I Redmi Note 13 Pro 5G má zcela kompletní balení, v němž najdeme kromě telefonu rovněž USB-C/USB-A kabel, 67W napájecí adaptér či základní silikonové pouzdro černé barvy.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

Obří baterie s 67W nabíjením

Parametry Redmi Note 13 Pro 5G mírně vybočují z řady, neboť zde výrobce nasadil o něco větší baterii a čipset z produkce Qualcommu, zatímco u většiny (s výjimkou základního Redmi Note 13) využívá procesory MediaTek.

Pod zády tak najdeme baterii o kapacitě 5 100 mAh s podporou 67W nabíjení, což by mělo znamenat solidní garanci dvoudenní výdrže. Použitý Snapdragon 7s Gen2 pak umožňuje nasazení 200Mpx fotoaparátu, záznam 4K HDR videa, ale také dostatek výkonu pro běžné používání i hraní her.

Výrobce vsadil na ploché plastové rámečky, které neurazí, líbivé barevné provedení (v našem případě „Ocean Teal“) a odolnost IP54. Snímač otisků prstů se však nachází v obrazovce, nikoliv ve vypínacím tlačítku.

Stereo reproduktory i Gorilla Glass Victus

V oblasti displeje se vyjímá 6,67" CrystalRes AMOLED panel s příkladně tenkými rámečky i vysokým jasem až 1 800 nitů. I během krátkého používání jsme ocenili vysoký maximální jas, jemné 1,5K rozlišení (2 717 × 1 220 pixelů) či podporu Dolby Vision. Příjemně překvapí rovněž prémiové ochranné sklo Corning Gorilla Glass Victus, ačkoliv je na trhu již i druhá generace.

Další předností tohoto modelu je pak nasazení stereo reproduktorů v kombinaci s 3,5mm jackem, který dnes vídáme spíše již jen u levnějších smartphonů. Podpora paměťových karet již schází, ovšem nahradit to může možnost instalace eSIM či fotovýbava. Ta čítá 200Mpx primární senzor s OIS v kombinaci s 8Mpx ultraširokoúhlým objektivem, 2Mpx makrem a 16Mpx selfie kamerkou.

Ptejte se, co vás zajímá

I tuto novinku pro vás začínáme testovat a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně Redmi Note 13 Pro 5G zajímá. Odpovědi najdete přímo zde v komentářích, případně v recenzi.

Kompletní řadu Redmi Note 13 předobjednáte nejvýhodněji u Mobil Pohotovosti, kde můžete v prvních dnech na novinkách ušetřit až 1 250 Kč po zadání kódu NOTE13 v košíku, a navíc získáte k telefonům speciální dárek – prodlouženou 3letou záruku zdarma. Více na mp.cz/redminote13.
Diskuze ke článku
PC Zos
PC Zos
Má to FM Rádio?
Ben Ben
Ben Ben
U 13 Pro+ se ještě dalo řešit esim, design, rychlejší nabíjení a tak dále. Ale tady u 13 Pro není co řešit a je naprosto 100% lepší vzít levnější X6 Pro. Slušně prostřelená noha 😁
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ten nový snapdragon je děs a bída a i výdrž je slabá díky tomu, takže lépe se tomuto modelu vyhnout a vzít poco.
Pc Wifi
Pc Wifi
to cpu je zoufaly, to je ponizeni stredni tridy, kdyz si uvedomime ze je SD7xx a pak uz jen top level 8xx, tak ten zebrak Snapdragon 7s Gen2 by mel byt spise nejaky 6xx neco. No to je zase produkt... zacina se to nejak zamotavat a za chvili bude bordel v tom co od jakeho znaceni cekat... Co se founu tyce, super ze to ma display jako 13T/Pro, tahle strelba do vlastni nohy by uz mela zavcasu prestat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze