Redmi Note 13 Pro+ oficiálně: spousta stylu s odolností IP68 a skvělou výbavou

První dojmy
8
Redmi Note 13 Pro+ oficiálně: spousta stylu s odolností IP68 a skvělou výbavou
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Testované provedení „Aurora Purple“ má vícebarevná záda rozdělená do geometrických útvarů
  • V telefonu najdeme 5 000mAh baterii s podporou 120W nabíjení i 4nm čipset Dimensity 7200 Ultra
  • Potěší také skvělý CrystalRes AMOLED displej s Dolby Vision

Nejlépe vybaveným modelem ze série Redmi Note 13 je model s označením Redmi Note 13 Pro+. Novinka se kromě nasazení 200Mpx fotoaparátu pyšní například také „plnotučnou“ odolností IP68 či velkým displejem s tenkými rámečky. Čím dalším se vás pokusí oslovit a jaké jsou naše první dojmy?

Unboxing: adaptér i pouzdro k vašim službám

V bílé krabičce standardních rozměrů na uživatele čeká pečlivě zabalený smartphone, 120W adaptér s USB-A/USB-C kabelem i základní silikonové pouzdro černé barvy. Vzhledem k líbivému designu smartphonu je možná trochu škoda, že pouzdro není průhledné, to je ale zároveň jediná výtka, kterou lze zmínit.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+

Stylový design a vysoká odolnost

Redmi Note 13 Pro+ k nám dorazil v barevném provedení „Aurora Purple“, které na zádech kombinuje hned čtyři jemné barevné odstíny. Spodní část zad tvoří fialová, zatímco horní část s fotoaparáty či výrazným LED přisvícením pak pastelově modrá, zelená a bílá. Zadní strana tak vypadá skutečně velmi stylově, i proto by byla škoda ji skrýt nasazením zmíněného černého pouzdra. K dispozici je i černá „Midnight Black“ a bílá „Moonlight White“.

Novinka působí prémiovým dojmem, přestože má „pouze“ plastové rámečky. Boky jsou zaoblené, tudíž se příjemně drží, tlačítka na pravé straně (vypínací a kolébku ovládání hlasitosti) lze velmi snadno nahmatat a navíc neschází ani vysoká odolnost IP68. To znamená, že se Remi Note 13 Pro+ nezalekne prachu ani vody

Displej, který uspokojí i náročné

Redmi Note 13 Pro+ by mohlo zaujmout také díky špičkovému displeji. Jedná se konkrétně o 6,67" CrystalRes AMOLED, jemuž pochopitelně neschází až 120Hz obnovovací frekvence, vysoké rozlišení 2 717 × 1 220 pixelů a jas 1 800 nitů. V kombinaci s ochranným sklem Corning Gorilla Glass Victus i podporou Dolby Vision lze obrazovce jen máloco vytknout. Líbí se nám rovněž velmi tenké rámečky či svižná odezva čtečky otisků prstů v doprovodu kvalitní haptické odezvy. V kombinaci se stereo reproduktory se pak novinka prezentuje jako povedený „multimediální“ smartphone.

Výrobce vsadil na 4nm čipset Dimensity 7200 Ultra se schopností záznamu videa až ve 4K s 30 FPS, grafickou jednotkou Mali-G610 MC4, podporou Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.3. Samozřejmostí je rovněž podpora eSIM a slot pro dvě nanoSIM, oba aktivní SIM sloty pak počítají s 5G. Pochvalu si zaslouží přítomnost až 12 GB RAM v kombinaci s 512GB úložištěm, k dispozici však bude rovněž verze s 8 GB RAM a 256GB úložištěm, vždy v kombinaci LPDDR5 a UFS 3.1.

Ptejte se, co vás zajímá

Během testování se zaměříme na vyzkoušení 200Mpx primárního snímače s clonou f/1.65 a optickou stabilizací, rychlost velmi výkonného 120W nabíjení, výdrž 5 000mAh baterie a mnohé další. V komentářích se nás můžete rovněž ptát na vše, co vás ohledně novinky zajímá.

Kompletní řadu Redmi Note 13 předobjednáte nejvýhodněji u Mobil Pohotovosti, kde můžete v prvních dnech na novinkách ušetřit až 1 250 Kč po zadání kódu NOTE13 v košíku, a navíc získáte k telefonům speciální dárek – prodlouženou 3letou záruku zdarma. Více na mp.cz/redminote13.
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Co si pochvalu fakt nezaslouží je ten android 13 a ještě MIUI nadstavba. Samozřejmě chápu, že vyjma procesoru je toto celkově vybavenější telefon než nedávno představené Poco ale když vemu v potaz, že k tomu SoCu přičtu rozdíl v ceně 4500-5000 (pokud bude začínat na těch 12k jako to má Xiaomi store), tak není moc co řešit

Za mě jinak zklamání, že tu není ta bílá kožená varianta, která ten design posouvá o level výš než sou ty momentálně dostupné (zatím teda vycházím jen z toho XS).
Karel Novák
Karel Novák
Naposledy upraveno: 15. 1. 18:43
Váhám mezi 13 pro+ a poco x6 pro, a asi vyhraje poco. Láká mě voděodolnost ale to je tak vše co má redmi navíc, a za ty peníze navíc mi to asi nestojí a hlavně mě odradil ten zaoblený displej, s tím nemám dobré zkušenosti
Jaroslav Kroul
Jaroslav Kroul
Naposledy upraveno: 16. 1. 18:11
Dned jsem ho držel v ruce a na zadek jsem si teda nesednul,plastáček prostě. Xiaomi 13T s koženkou na zádech je jiný level. Poco X6pro je daleko výhodnější. Oni ani ty fotky nejsou dobré z toho 200mpx co jsem zatím měl možnost stáhnout v plném rozlišení....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze