Xiaomi údajně připravuje revoluční hodinky s Wear OS

3
Xiaomi údajně připravuje revoluční hodinky s Wear OS
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Wear OS by uživatelům nabídl široké množství aplikací
  • Hodinky by pak mohly lépe konkurovat Galaxy Watch

Přestože se těší Wear OS značné oblibě, velké množství renomovaných výrobců stále setrvává u proprietárních řešení. Ta zpravidla sice nenabízí výhody Wear OS (například širokou podporu aplikací, možnost bezkontaktního placení či propojení s Google ekosystémem na vyšší úrovni), předčí jej však třeba delší výdrží. Jedním z takovýchto výrobců je také Xiaomi, jehož nejnovější hodinky Xiaomi Watch S1 Pro se safírovým sklem, spoléhají rovněž na systém MIUI (na rozdíl od telefonů se však nejedná pouze o nadstavbu, nýbrž samostatný OS).

Xiaomi Watch S1 Pro vypadají fantasticky, výbavou nezaostávají

9to5google.comvšak nyní přišel s informací, že Xiaomi pracuje na hodinkách s Wear OS 3. Propojení samotných hodinek a telefonu by pak mělo stále probíhat skrze stejnou aplikaci Mi Fitness, která umožňuje podrobnější nastavení různých funkcí a hodinky se skrze ni také aktualizují. Změna by umožnila hodinkám Xiaomi lépe konkurovat například populárním Galaxy Watch. Doufejme jen, že by Xiaomi, stejně jako Samsung, neomezilo některé funkce hodinek pouze na telefony Xiaomi.

Diskuze ke článku
Alois Korčák
Alois Korčák
Bylo by fajn kdyby xiaomi watch fungovali stejně jak s telefonem od xiaomi tak i na ostatních telefonech jiných výrobců. Protože mám watch 5pro od samsungu tak se pro ideání funkčnost držím stejného výrobce i u telefonu a to mě omezuje ve výběru.
Janek Fanek
Janek Fanek
Stokrát jsem se snažil na technickém webu zjistit jakým způsobem lze vyměnit baterii na chytrých hodinkách, popřípadě jaká je jejich skutečná životnost, např běžné hodinky Casio solární článek, nepotřebují výměnu baterie cca 10 let a více. Tento příspěvek je k tématu neustále omílanému tématu "ekologie spotřebních zařízení", jak je vidět nikdo se nemá k tomu říci, jaká je realita u těchto výrobků!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze