Xiaomi se nepovedla vývojářská aktualizace, telefony přestaly fungovat

Mnozí majitelé mobilních telefonů Xiaomi zažili nepříjemné překvapení, když svá zařízení aktualizovali. Chyba v českém překladu v pravidelné týdenní aktualizaci vývojářské verze totiž zapříčinila, že telefony následně nebylo možné vůbec používat.

Xiaomi

Problém se týká pouze uživatelů, kteří si na telefonu Xiaomi aktivovali developerský (vývojářský) režim a dostávají pravidelné aktualizace. Osudná se stala páteční aktualizace s označením 6.12.15, po jejímž dokončení již telefon uživatelům nenaběhl. Nepomohl ani opětovný restart a zařízení se tak stalo nefunkční, neboť neustále vykazovalo chybu procesu com.android.systemui. Chyba se týká výhradně vývojářské verze softwaru v kombinaci s nastaveným českým jazykem. Pokud využíváte vývojářskou verzi s jiným jazykem, případně máte v telefonu stabilní verzi softwaru, problém se vás netýká.

TIP! Recenze Xiaomi Mi MIX – Zažijte budoucnost ještě dnes

Někteří uživatelé však aktualizaci v dobré víře provedli. Špatnou zprávou je, že řešení problémů vám vždy vymaže veškerá data z telefonu. Na samotné opravě vývojářské verze v češtině se pracuje a zhruba do týdne by na telefony měla dorazit. Týden bez telefonu si však dnes málokdo dokáže představit a vhod přijdou rychlejší řešení. Tím nejjednodušším je provést tzv. „hard reset“. Ten lze uskutečnit tak, že při vypnutém telefonu současně přidržíte klávesu pro zapnutí a tlačítko snížení hlasitosti. Po naběhnutí technického menu vyberete možnost „Factory reset“. Následně telefon začne nabíhat tak, jako kdyby byl nový. Důležité je nezvolit jako jazyk češtinu.

Xiaomi
Váš telefon můžete smazat po přihlášení i na dálku

Pro někoho jednodušší možností bude přihlášení se na stránky Google, kde uvidí svůj telefon. Vzdáleně dojde ke smazání dat v telefonu a dále je již postup stejný. při nabíhání telefonu je nutné vybrat jiný jazyk než češtinu. Obchod xm.cz vydal podrobnější návod, ve kterém například najdete i postup, jak si flashnout starší verzi vývojářského softwaru. Případně máte možnost také u tohoto výrobce nechat bezplatně opravit.

Zdroje: xm.cz, facebook.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze