Xiaomi prodalo během tří let 110 miliónů telefonů řady Redmi

8

Čínské Xiaomi nadále patří k nejúspěšnějším výrobcům na poli chytrých telefonů. Dnes se výrobce pochlubil působivým číslem, které dokazuje, jak populární je jeho střední třída, kterou představují modely řady Redmi.

Xiaomi Redmi 3
Xiaomi Redmi 3

Informaci dnes prostřednictvím svého Twitteru přinesl sám Hugo Barra, viceprezident společnosti pro obchod. Řada Redmi je mezi námi od srpna roku 2013, tedy bez několika týdnů tři roky. Od té doby jsme se setkali s mnoha různými variantami a rovněž modely Redmi Note, které se téměř vždy vyznačují většími displeji. Za necelé tři roky se celosvětově prodalo 110 miliónů smartphonů této řady. Jde o velmi působivé číslo a Barra vše přepočetl i na počet prodaných kusů za každou vteřinu. Xiaomi se tak může pochlubit tím, že každou vteřinu se prodá 1,21 kusu telefonů řady Redmi.

Přečtěte si

Vybrané modely Xiaomi Redmi (první model Red Rice je považován za 1. generaci Redmi)

Hugo Barra také doplnil profil obvyklého uživatele telefonů řady Redmi. Převážně je uživatelům 22 až 29 let. Jde tedy o mladé a současně velmi aktivní uživatele na poli mobilního internetu. Často využívají sociální sítě, hrají hry, čtou elektronické knihy a také zpravodajské servery.

Zdroje: twitter.com

Diskuze ke článku
Pepik
Tady vidíte proč dlabou na české LTE, prodává se to tak dobře, že nějaká Evropa s několika jazykovými mutacemi a malou populací se prostě nevyplatí. Hold vyrobit mobil na trh Čína s 1.2mld obyvateli a Indie s 1.2mld je o mnoho snazší a výdělečnější.
Trick
Chudáci lidi, jednou jsem ten telefon měl a stačilo
gtz
Zdravím, pokud bude u nás mobilní internet v takové podobě jaké je pak pro mnoho lidí bude dostačovat 3G. Většina lidí má nějaký tarif kde je 200/250M a v případě LTE budou za dva dny bez kreditu. I ten kdo má 1.5G zjití, že má tarif za týden/dva pryč.
Jistě lze jít někam ke kaktusům apod. kde je tarifikace jiná, ale kaktus to je snad jen promile lidí. Nehledě na to, že v případě LTE mobil žere baterku jak neuvázaný.
Jak plně vybavené telefony? Tím někdo myslí ty telefony s Windows Mobile? Jistě lze koupit Doogee, P9000 lite apod., kde LTE je.
Česk LTE? VF stejně přechází na 900 v městech je pro VF dostupné 4G popř. VF 2100.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze