MIUI 12 přichází. Víme, kdy se nová verze nadstavby dostane na vaše Xiaomi

10
MIUI 12 přichází. Víme, kdy se nová verze nadstavby dostane na vaše Xiaomi
Fotografie: Xiaomi
  • Nová nadstavba MIUI 12 je založena na Androidu 10
  • Již v červnu se dostane na řadu telefonů Xiaomi Mi 9(T)
  • Následovat bude několik desítek dalších modelů

Koncem minulého měsíce byla představena zbrusu nová nadstavba MIUI 12, kterou Xiaomi postavilo na základech Androidu 10 a kterou hodlá v nadcházejících týdnech a měsících šířit na opravdu dlouhou smartphonů.

Co je v MIUI 12 nového?

Nejprve ve zkratce zásadní novinky, na které se již nyní můžete těšit. Xiaomi si rádo hraje, přepracovalo proto vzhled. Očekávat můžete přepracovanou animaci spuštění a zavírání aplikací, která má být zásadně rychlejší než v předchozích generacích MIUI. Výrobce zapracoval také na tmavém režimu, který nově nabízí stmívání tapet i úpravu písma tak, aby bylo snáze čitelné a co nejméně namáhalo oči.

Skutečně stylová je novinka týkající se odemykací obrazovky. Při odemčení dojde k efektní animaci, kdy se záběr z kosmu plynule přesune na letecký záběr s tím, jak se telefon odemkne a naběhne vaše domácí obrazovka. O výsledku se můžete přesvědčit z přiložené animace.

Další klíčovou funkcí MIUI 12 je vylepšená správa soukromí, která nyní může sledovat chování aplikací a ukáže vám, jak konkrétně zneužívají oprávnění. Potěší také vylepšený multitasking, který bude nově hojně využívat plovoucích oken. Například, když vám přijde textová zpráva během přehrávání videa, budete na ni moci odpovědět v plovoucím okně bez pozastavení přehrávání. Vhod přijde i režim Ultra Battery Saver. Když je tato funkce zapnutá, funkce s nejvyšší spotřebou energie jsou omezeny, aby se prodloužila pohotovostní doba telefonu a snížila se spotřeba energie. Hovory, zprávy a připojení k síti však zůstávají plně funkční.

Kdy aktualizace s MIUI 12 dorazí?

Dostupnost aktualizace s nadstavbou MIUI 12 bude rozdělena do několika vln, přičemž výrobce prozatím konkrétněji specifikoval především vlnu první. Ta se rozběhne již koncem června 2020 a týká se několika málo modelů Xiaomi (Redmi), pro někoho možná překvapivě z loňského roku.

1. vlna – konec června 2020

V pozdějších vlnách během 2. poloviny roku 2020

Diskuze ke článku
anonym
Takže Mi Note 10, telefon za 15k, dostane update skoro rok po vydání. Ukázková podpora od Xiaomi. Hlavně, že chtěj Mi 10 prodat za cenu iPhone 11 Pro.
Vaclav
na F1 som dostal update vcera - iba security update s aprilovymi patchmi (uz je skoro jun).
predtym posledny update - januarove patche.
takze (uz iba bezpecnostne) aktualizacie tak 3x do roka... velmi slabe.
Petr
Já na svém redmi 7 dostávám nějaké aktualizace docela často a Xiaomi se i aktualizace stará víc než většina výrobců. Navíc ty telefony fungují dobře není potřeba každý měsíc aktualizace když se ti to nelíbí kup si Samsung kde a50 doteď dostala max 1 aktualizaci nebo si kup ishit
milan jurkulak
Zaujimave je aj to, ze kym google vydava uz 11tu verziu androidu, xiaomi horko tazko zvladne vydat verziu 10. A aj to bude vydane len na vybrane telefony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze