Xiaomi představilo druhou generaci Mi Band 2. Dostal OLED displej

23

S první generací fitness náramku Mi Band udělalo Xiaomi díru do světa. Kombinace nízké ceny a výdrže atakující měsíc z něho udělalo hit a prodaly se ho miliony kusů. Nyní po téměř dvou letech představil výrobce druhou generaci. Ta již dostala OLED displej a další vylepšení, ale nízkou cenu si zachovala a výdrž je stále nadprůměrná.

Tam kde měly původní verze pouze řadu diod, se nyní nachází 0,42palcový monochromatický OLED displej s ovládacím tlačítkem. Jeho stisknutím se displej rozsvítí a zobrazí se na něm čas, kroky a tepová frekvence. Můžete si rovněž nastavit, aby automaticky zobrazil čas nebo kroky, když zvednete ruku. Displej je odolný proti poškrábání a otiskům prstů.

Xiaomi Mi Band 2

Podobně jako předchozí dvě generace Mi Band a inovovaný Mi Band 1S, který přišel loni v listopadu, nabízí náramek vážící pouhých 7 gramů stupeň krytí IP67. Díky tomu vydrží i ponoření do vody o hloubce 1 metru po dobu 30 minut. Změn doznal i silikonový pásek, který by neměl tak snadno sklouznout z ruky. Navíc je vyrobený z materiálu příjemnějšího k pokožce.

TIP: Recenze Xiaomi MiBand – Náramek za pár stovek

Xiaomi říká, že vylepšilo algoritmus krokoměru pro přesnější sledování tepové frekvence, která se měří světlem pomocí PPG senzoru na vnitřní straně náramku, i shromažďování fitness a spánkových dat. Se smartphonem komunikuje Mi Band 2 přes Bluetooth 4.0 LE. Zabudovaná Li-Ion baterie s kapacitou 70 mAh by přitom měla vystačit až na 20 dní v pohotovostním režimu.

Xiaomi Mi Band 2

Xiaomi Mi Band 2 je dodáván v černé barvě se silikonovými náramky v černé, modré, zelené, oranžové barvě a stojí na 149 juanů (asi 640 Kč s DPH). Zájemci si ho mohou objednat v oficiálním e-shopu mi.com. V prodeji bude od 7. června. Kdy se dostane i na další trhy mimo Čínu, zatím nebylo zveřejněno.

Technické parametry Xiaomi Mi Band 2

Kompletní specifikace
Konstrukce40,3 × 15,7 × 10,5 mm, 7 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
Displej?, 0,42" (? × ? px), tvar: hranatý
Systém?, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor70 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:37 hodin
Dostupnostčerven 2016, 1 500 Kč

Zdroje: mi.com, weibo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Michal
Vypadá to super, možná udělám upgrade ze starší generace :)
jirka
ja udelam upgrade urcite, tesim se :-)
Exiper
Chtěl bych se zeptat zda li je potvrzená komunikace se systémem iOS :) děkuji za odpověď
tomas
Ja Len nechapem preco nedavaju eink display do nositelnej techniky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze