Xiaomi Smart Band 8 představen. Letos ve znamení drobných inovací

aktualizováno o českou cenu
2
Xiaomi Smart Band 8 představen. Letos ve znamení drobných inovací
Fotografie: Xiaomi
  • Zachován zůstal 1,62" AMOLED displej s Always-On
  • Novinkou je možnost upevnění na krk či botu
  • Xiaomi údajně také zlepšilo výdrž

Xiaomi včera nepředstavilo jen vlajkovou loď 13 Ultra a dvojici tabletů, ale také novou generaci oblíbeného chytrého náramku. Pro čínský trh ji Xiaomi nazývá Mi Band 8, globálně se možná bude jmenovat Smart Band 8, ale na to si ještě musíme počkat. Co však již víme, je, že příliš změn v letošním roce očekávat nelze.

Xiaomi Mi Band 8

Zcela beze změny je vzhled, nadále tak očekávejte oválný tvar s identickým 1,62" AMOLED displejem, který má rozlišení 192 × 460 pixelů a podporuje Always-On. Oproti minulé generaci však došlo ke zvýšení jasu z 500 na 600 nitů.

Výrobce letos klade důraz na ještě pestřejší nabídku různých náramků s odlišným designem i materiály. Xiaomi nově oficiálně nabízí i příslušenství k zavěšení Bandu 8 na krk, případně přichycení na tkaničky u bot.

Xiaomi Mi Band 8

Hmotnost náramků je příjemných 27 gramů (včetně náramku) a zachována zůstala zvýšená odolnost proti vodě do 5 ATM. Samozřejmostí je sledování vašeho srdečního tepu a okysličení krve, stejně tak fází spánku. Výrobce mírně posílil baterii o 10 mAh na 190 mAh a chlubí se delší výdrží. Při středně náročném používání má jít o 16 dní, při zapnutém režimu Always-On o 6 dní. Na čínském trhu existuje i verze s NFC, avšak její příchod na náš trh potvrzen prozatím nebyl.

Nový chytrý náramek Xiaomi Smart Band 8 se v nejbližších dnech objeví i v českých obchodech, přičemž cena byla stanovena na 1 099 Kč.

Xiaomi Mi Band 8

Konstrukce48 × 20,7 × 11 mm, 27 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,62" (192 × 490 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor190 mAh, nabíjení: USB A