Xiaomi Mi Band 1S oficiálně: senzor tepu navíc

10

Xiaomi oficiálně představilo vylepšenou verzi svého populárního náramku. Nijak se zde neodchyluje od koncepce, kterou vyšlapal předchůdce. Opět zde máme velice jednoduchý a také levný kus příslušenství, kde navíc najdeme senzor srdeční akce.

Protože byl původní náramek bestseller, kterého se mělo prodat přes 6 milión kusů, nebylo potřeba nic zásadního vylepšovat. Při letmém pohledu si tak oba dva náramky snadno spletete, na druhý pohled už to tak není. Novinka má totiž na zádi integrovaný snímač srdeční akce. Ten funguje stejně jako u mnoha dalších přístrojů, tedy na principu prosvětlování kůže.

Zbytek jsou jenom detaily, které si nové vybavení vyžádalo. Rozměry se zvedly jenom o milimetr, ale to je dost na to, aby mezi sebou pásky nebyly kompatibilní. U novinky navíc výrobce sáhl po novém a odolnějším materiálu. Rovněž povyrostla hmotnost na 13,5 gramů a lehce také kapacita baterie na 45 mAh.

Xiaomi Mi Band 1S.

Jinak zůstává vše při starém. Náramek se připojuje přes Bluetooth 4.0 a lze jej propojit se zařízeními s Androidem 4.4 a vyšším anebo iOS 7 a vyšší. V připojeném telefonu pak ve sportovní aplikaci zjistíte svoje úspěchy anebo budete dostávat vibrační upozornění na notifikace. Telefony značky Xiaomi lze rovněž vzdáleně odemknout. Potěší i certifikace IP67.

Na čínský trh se náramek dostane už 11. listopadu, na ostatní trhy pak později. Cena je 99 juanů, tedy asi 400 korun, přičemž v našich podmínkách bude nejspíš ještě o něco vyšší.

Technické parametry Xiaomi Mi Band 1S

Kompletní specifikace
Konstrukce37 × 13,6 × 9,9 mm, 13,5 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: ?
Systém?, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor45 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostlistopad 2015, 799 Kč

Zdroje: mi.com

Diskuze ke článku
pospech11
Za tu cenu je to krása, bohužel se asi já u svého telefonu nikdy nedočkám 4,4 protože Prestigio na to sere... Nu což tak si místo PS4 asi budu muset koupit nový foun
Xwert Is
Xwert Is
Mňa by zaujímalo či to korektne spolupracuje aj s telefónmi ktoré sú inej značky ako je Xiaomi.
Ondřej Bakan
Ondřej Bakan
Mě by spíše zajímalo, proč se potom na trhu objevila verze pouze s bílými diodami a jaké diody má 1S.
Jan Dedecek
Jan Dedecek
Výborně, s první verzí bandu jsem velmi spokojený, tepový senzor mi tam však chyběl. Uvidíme, jak to bude vypadat s LED.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze