Xiaomi Mi A2 dorazí 24. července, výrobce na něj již láká

14× aktualizováno
Xiaomi Mi A2 dorazí 24. července, výrobce na něj již láká
  • Druhá generace smartphonu Xiaomi s čistým Androidem bude zřejmě pohánět Snapdragon 660
  • Na první pohled zaujme telefon červenou barvou či duálním fotoaparátem
  • K představení dojde 24. července

Aktualizováno 16. 7. 2018

Xiaomi Mi A2 bude odhaleno již příští týden 24. července. Že jde o zcela jasnou záležitost naznačuje i samotný výrobce, který na svém Twitteru láká na další generaci smartphonu s Androidem One. Mezi hashtagy si lze všimnout i jednoho, který tvrdí, že dva jsou lepší než jeden. Mohlo by se jednat o náznak toho, že se skutečně dočkáme varianty Mi A2 Lite.

Aktualizováno 12. 7. 2018

Očekávané Xiaomi Mi A2 zná datum oficiální premiéry, stane se tak již za pár dnů – 24. července. K představení dojde ve Španělsku v rámci globální akce Mi Explorer. Vzhledem k tomu, že jde o akci globálního charakteru, i samotná novinka bude k dispozici globálně, samozřejmě i v České republice. Stále očekáváme, že převezme výbavu z Mi 6X, které se představilo na konci dubna letošního roku. Novinka však nabídne čistou verzi operačního systému Android One.

Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 5. 7. 2018 13:45

V jednom dni jsme se dočkali hned dvou novinek týkajících se Xiaomi Mi A2. Objevila se vůbec první fotografie pořízená tímto chystaným telefonem, respektive jeho 12megapixelovým duálním fotoaparátem. Zachycuje přírodní krajinu v podvečerní čase, z čehož lze usuzovat, že světelné podmínky již nebyly zcela ideální. Přesto snímek působí velmi kvalitně.

Xiaomi Mi A2
Testovací snímek z Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 5. 7. 2018 10:00

Na Xiaomi Mi A2 s čistým Androidem nadále čekáme i v červenci. Ukrátit čas si můžeme nově uniklou fotografií, na které je telefon zachycen s rozsvíceným displejem a obrazovkou s informacemi o softwaru. Je jasně vidět, že prostředí nenese známky nadstavby MIUI a je předinstalován nejnovější systém Android 8.1 Oreo.

Aktualizováno 18. 6. 2018

Již poměrně dlouho očekávaný příchod Xiaomi Mi A2 by snad měl být za rohem. Důkazem budiž fotografie, na které se má A2 nacházet. Protáhlý displej a na něm jasně patrný Android bez nadstavby. Snímek pochází z videa, avšak to již bylo z YouTube odstraněno.

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 6. 6. 2018

Jak jistě víte, Xiaomi již představilo model Mi 6X, avšak varianty A2, o které se hojně spekulovalo, jsme se nedočkali. Nyní vše oživuje Geekbench, který model s čistou verzí systému Android znovu potvrzuje. Zdá se tedy, že se jej přeci jen dočkáme. Bude mít shodnou výbavu jako již zmíněný model 6X.

Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 23. 4. 2018

Pouhé dva dny zbývají do představení Xiaomi Mi 6X, které by se mohlo na některých trzích jmenovat Mi A2. Chystaná novinka se již nyní nachází na stránkách Android.com, které nám tak odhalují některé specifikace a také vzhled zařízení. Je zmíněn 6palcový displej, 4GB operační paměť či úložiště o velikosti 32/64 GB.

Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 20. 4. 2018

Xiaomi se rozhodlo pár dní před oficiálním představením patřičně nalákat na chystanou novinku. Zveřejnilo několik fotografií, které mají demonstrovat vynikající schopnosti čelní 20megapixelové kamerky. Výsledky jsou vskutku působivé, byť je nutné přihlédnout k tomu, že si vše režíroval samotný výrobce. Přesto se je jistě nač těšit a všichni nadšenci do selfies zpozorní. Na fotografiích vás nemusí mást označení Mi 6X, neboť půjde o totožný model s Mi A2. Odlišný bude jen použitý druh systému Android.

Ukázkové snímky z čelní kamerky Xiaomi Mi A2

Aktualizováno 17. 4. 2018

Xiaomi Mi A2 (6X) se představí sice až příští středu, ale už nyní se můžeme podívat na všechny barevné varianty, v kterých se telefon dostane do prodeje. Dostalo se hned na pět barev – černou, zlatou, růžovou, modrou i červenou. Mi A2 tak bude vůbec prvním telefonem Xiaomi s tak širokou paletou barev a nelze se divit. Vzhledem k úspěchu Mi A1 je jasné, že chce Xiaomi nový model ještě více zatraktivnit.

Aktualizováno 16. 4. 2018

Počínaje dnešním dnem již není pochyb, že 25. dubna dojde k oficiálnímu představení Xiaomi Mi A2, respektive modelu Mi 6X. Jejich odlišností bude druh použitého Androidu. Zatímco 6X využije nadstavbu MIUI, model A2 bude zařazen do programu Android One a bude mít čistou podobu systému od Googlu. Na oficiální pozvánce lze vidět zadní stranu, na které je vertikálně orientovaný duální fotoaparát či čtečka otisků prstů.

Aktualizováno 12. 4. 2018

Xiaomi aktuálně vypustilo novinářskou pozvánku ku příležitosti představení nového telefonu. Spekuluje se, že by mohl nadejít čas pro Xiaomi Mi A2. Pozvánka je však značně nekonkrétní a dozvídáme se v podstatě jen datum. Moudří tudíž budeme 25. dubna.

Aktualizováno 10. 4. 2018

Máme pro vás další novinky ohledně chystaného Xiaomi Mi 6X, neboli nástupce povedeného modelu u nás známého jako Mi A1. Objevily se totiž zprávy, že namísto spekulovaného Snapdragonu 626 či 636 bude zařízení nakonec pohánět procesor Helio P60. Ten je se svou čtveřicí jader Cortex-A73 alternativou MediaTeku ke Kirinu 960 od Huawei či Snapdragonu 835, avšak jeho grafika Mali-G72 MP3 ani zdaleka na Adreno nestačí.

Dále má mít podle všeho díky uniklé části kódu ověřené také všechny tři fotoaparáty. Hlavní fotoaparát bude v podstatě vylepšenou verzí toho z Redmi Note 5 Pro. Hlavním snímačem bude 12Mpx senzor Sony IMX 486, který bude nově spolupracovat se sekundárním senzorem IMX 376, který nabídne 20 Mpx. Stejně 20Mpx senzor se má poté ukázat rovněž na přední straně.

Aktualizováno 2. 4. 2018

Po úniku pravděpodobné podoby Xiaomi Mi A2 (na čínském trhu známém spíše jako Mi 6X) se dnes dozvídáme další informace ohledně výbavy. Potvrzuje se protáhlý displej s 5,99 palci a Full HD rozlišením. Hardware zajistí procesor Snapdragon 626 společně se 4GB operační pamětí. Pro vaše data bude připraveno 64GB úložiště. Potvrzen specifikacemi je i duální fotoaparát nabízející 20 (f/2,0) a 8 megapixelů (f/1,8). Čelní kamerka oslní 20 megapixely se světelností f/2,0. Nasazen má být operační systém Android 8.1, v případě modelů A2 půjde o čistou podobu.

Xiaomi Mi 6X

Původní informace z 26. 3. 2018

Nejočekávanějšími novinkami blízké doby od čínského Xiaomi budou modely Mi MIX 2S a později zřejmě i vlajková loď Mi 7. V závěsu za nimi bychom se však měli dočkat ještě Xiaomi Mi A2. Mělo by jít o druhou generaci smartphonu od Xiaomi, který nabídne čistou podobu operačního systému Android, v této generaci tak s největší pravděpodobností půjde o Android 8.1 Oreo. Z fotografií certifikačního úřadu TENAA můžeme zpozorovat povedenou červenou verzi.

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Mnoho informací o specifikacích nemáme, avšak víme, že chystaná novinka bude mít protáhlý displej s poměrem stran 18:9. Současně byl odhalen duální fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. V tuto chvíli další informace neznáme, stejně tak nelze odhadnout, kdy Xiaomi novinku představí.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Václav Mach
Václav Mach
Mi 6X nebude prvním modelem který bude dostupný v pěti barevných provedeních. Již model Redmi Note 4X je dostupný v pěti barvách - zlatá, šedostříbrná, černá, růžová a modrozelená (tyrkysová), viz. http://www.mi.com/redminote4x/specs
A když zavzpomínám na modely Mi 2, ty měly několik desítek barevných provedeních zadních krytů.
Jab
Snapdragon řady 62X nemá co dělat v novém telefonu v roce 2018.
Jakub
baterie 2910mAh, vážně?
chuck
Tohle je trend. Nová generace,nástupce je horší jako jeho předchůdce :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze