Podívejte se na Xiaomi Mi 7 s výřezem a duálním fotoaparátem

8× aktualizováno
Podívejte se na Xiaomi Mi 7 s výřezem a duálním fotoaparátem
  • Model s očekávaným názvem Mi 7 má přijít se 6palcovým Super AMOLED displejem od Samsungu
  • Výkon zajistí procesor Snapdragon 845 a 8GB operační paměť
  • K představení dojde během jara

Aktualizováno 10. 5. 2018

Příchod Xiaomi Mi 7 se již blíží a aktuálně se na sociálních sítích objevily živé fotografiel. Zdá se, že by mohly existovat i dvě verze mírně se lišící velikostí. Snad více však zaujme vertikálně orientovaný duální fotoaparát či displej s výřezem, do kterého bude zakomponováno rozpoznání obličeje, čelní kamerka a nezbytná další čidla.

Xiaomi Mi 7

Aktualizováno 1. 5. 2018

Nového Xiaomi Mi 7 se dočkáme podle posledních informací již 23. května. Alespoň to tedy tvrdí nový plakát, který se objevil na čínské sociální síti Weibo, na kterém můžeme vidět modrým plamenem hořící sedmičku, logo „Mi“ a zmiňované datum. Plakát se ovšem neukázal na oficiálním účtu Xiaomi, takže jej berme s nadhledem. Loňský model Mi 6 byl ale na druhou stranu odhalen před rokem v dubnu, takže je už na čase.

Xiaomi Mi 7 - datum představení

Aktualizováno 6. 4. 2018

Nejnovější informace naznačují, že budoucí vlajková loď od Xiaomi, model Mi 7, bude mít čtečku otisků prstů již přímo v displeji. Informace se objevila v diskuzi na běžný dotaz čtenáře. Odpověděl však samotný šéf společnosti Xiaomi Lei Jun. Zdá se tedy, že Xiaomi bude patřit mezi první výrobce, kteří toto technologické řešení nasadí. Doposud jsme čtečku zabudovanou přímo do displeje mohli vidět jen u Viva a Huawei Mate RS.

Xiaomi Mi 7

Aktualizováno 26. 3. 2017

Nejnovější uniklá fotografie naznačuje, že (pro mnohé bohužel) i Xiaomi naskočí na aktuální trend s displeji s výřezem, a to rovnou u své budoucí vlajkové lodi Mi 7. Na fotografii níže má být vlevo čelní strana Xiaomi Mi 7, zatímco vpravo je současné Vivo X21. Je patrné, že rámečky má mít Xiaomi ještě tenčí, alespoň co se spodní hrany týče.

Xiaomi Mi 7
Čelní panel Xiaomi Mi 7 (vlevo) v porovnání s čelním panelem Viva X21 (vpravo)

Aktualizováno 28. 2. 2017

Zdá se, že rok 2018 by mohl být přelomovým po stránce bezdrátového nabíjení. Samsung jej protlačuje již několik let, avšak letos přibyla například Nokia 8 Sirocco či Sony Xperia XZ2. Do party se zřejmě přidá i očekávané Xiaomi Mi 7. Informace přichází přímo od konsorcia WPC (Wireless Power Consortium), kde byl zápis o Xiaomi Mi 7 uveden již 17. září loňského roku. Novinka od Xiaomi tak bude vybavena standardem Qi a bude kompatibilní s nejrozšířenějšími typy nabíječek.

Aktualizováno 9. 2. 2018

Opět slyšíme o Xiaomi Mi 7, což má být budoucí vlajková loď čínského výrobce. Uniklý screenshot nám prozrazuje, že vrcholná verze bude skutečně nabízet 8GB operační paměť a moudřejší jsme také kolem baterie, jejíž kapacita má být velice solidních 4 480 mAh. Termín představení v tuto chvíli není znám.

Aktualizováno 29. 1. 2018

Na Xiaomi Mi 7 si zřejmě ještě nějakou chvíli počkáme. Anonymní zdroj přímo z prostředí Xiaomi naznačil, že se čínský výrobce sice bude účastnit veletrhu MWC 2018 v Barceloně, avšak neočekává se představení žádného klíčového či zbrusu nového telefonu. Na Mi 7 se již nějaký ten pátek čeká, půjde o vlajkovou loď. Jenže možná právě v tom může být problém. Nasazen má být procesor Snapdragon 845, na který má minimálně zpočátku privilegium Samsung s jeho modely Galaxy S9. Xiaomi tak zřejmě počká.

Aktualizováno 22. 11. 2017

Po více než dvou měsících o sobě opět dává vědět budoucí vlajková loď od Xiaomi. Mi 7 má mít dle nejnovějších informací 6,1palcový displej s poměrem stran 18:9. Současně se však na čelní stranu vměstná čtečka otisků prstů. Ani zde nenasadí Xiaomi technologii 3D rozpoznávání displeje. Výrobce chce údajně počkat, až bude technologie zcela vychytaná a spolehlivá. Na zadní straně telefonu se objeví duální 16megapixelový fotoaparát. Spekuluje se také o ceně kolem 405 dolarů, což je přibližně 10,5 tisíce s daní.

Původní informace z 6. 9. 2017

Čínské Xiaomi hodlá soupeřit s těmi nejlepšími i v příštím roce, což naznačují první spekulace týkající se příští vlajkové lodě, modelu Xiaomi Mi 7. Aktuálně se hovoří o možném představení během prvního kvartálu roku 2018. Tento časový horizont nahrává možnému uvedení na MWC 2018 v Barceloně. Zajímavý progres by se měl udát ve výbavě. Zatímco současná vlajková loď Mi 6 disponuje 5,15palcovým displejem, nástupce má mít 6palcový Super AMOLED panel od Samsungu. V souvislosti s úhlopříčkou pak mírně zaskočí „jen“ Full HD rozlišení.

Pod kapotou bychom se měli dočkat toho nejlepšího pro rok 2018, tedy procesoru Snapdragon 845. Xiaomi Mi 7 má pak existovat ve dvou verzích. Ta lepší oslní 8GB operační pamětí, základní si vystačí se 6 GB RAM. Další informace nejsou v tuto chvíli známé.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: androidcentral.com, news.mydrivers.com, gsmarena.com, gsmarena.com, chongdiantou.com, rayarena.com, weibo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Filip
Bez českého LTE je to těžítko.
Blue Sun
Blue Sun
8 giga je málo. Neberu, dokud nemá aspoň 32....
Standys
I kdyby měl 10 GB, tak je to úplně jedno. Když bude mít 4 GB a skvěle odladěný system, není co řešit.
Mara Studna
Mara Studna
Náhodou tenhle Mi 7 vypadá moc dobře a jak bylo řečeno při odladěném systému nebude co řešit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze