Wir sind Huawei: čínský gigant na to jde přes emoce

25
Wir sind Huawei: čínský gigant na to jde přes emoce
  • Emotivně pojaté video apeluje na společně strávený čas
  • Úroveň patosu je velmi vysoká

Obchodní válka mezi Čínou a USA se vede na mnoha frontách. Ať už jde o cla a zákazy, vylučování z různých asociací anebo souboje o operační systém, jeden aspekt zůstával opomenut. V této válce jde také o pošramocenou pověst, se kterou je také třeba bojovat.

Obvykle se to řeší prostřednictvím tiskových zpráv, ale německé zastoupení vzalo celou věc zgruntu a připravilo emocionální poselství, které si můžete prohlédnout výše. A pokud nevládnete tímto germánským jazykem, zde je je překlad: „Každý den s námi sdílíte výjimečné okamžiky. Berete nás na mnohá dobrodružství. Je jedno, jestli je cesta klikatá, nebo kamenitá – jestli vede do kopce, nebo z kopce – vy jste vítr, který nás žene neustále vpřed. Bez vás bychom nikdy nedošli až sem. A půjdeme s vámi i nadále. My jsme Huawei.

Míra patosu, barvitých metafor i použitých klišé je v tak krátkém textu neobvykle vysoká a je otázkou, jestli to bude mít na racionálně smýšlející německé zákazníky větší vliv.

Diskuze ke článku
Jeremy Eric Nowak
"Každý den s námi sdílíte výjimečné okamžiky." a to doslova =D
Mio
Problémom ľudstva je fakt, že mnohí jedinci sú tak obmedzení a veria tomu, že firmám na svojich zákazníkoch záleží. V biznise idú emócie bokom, hlavnú rolu hrajú peniaze. A ak máte náhodou pocit, že nejaká firma robí niečo pre vás, zobuďte sa -> je to len ilúzia vytvorená marketingom.
Petr
Já tedy nevím, ale v Německu trávím cca 4 měsíce v roce a moc lidí s Huawei tam nepotkávám. V drtivé většině je to iPhone a když android tak Samsung.

Ať už to zabalí na západě jim pšenka už nepokvete.
Eedx
Tahnete už k čertu, komunisti čínský!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze